Iohannis: Intenţia creşterii salariilor miniştrilor este înţeleaptă, cu bătaie lungă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că "intenţia guvernului" de a majora salariile miniştrilor este "înţeleaptă, cu bătaie lungă" şi se poate încadra la categoria "prevenirea corupţiei".

1418 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Intenţia creşterii salariilor miniştrilor este înţeleaptă, cu bătaie lungă

Iohannis: Intenţia creşterii salariilor miniştrilor este înţeleaptă, cu bătaie lungă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre intenţia Guvernului de a mări salariile miniştrilor prin ordonanţă, Klaus Iohannis a spus că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

"Există o intenţie a guvernului de a creste salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă, cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar reflectă într-o măsură rezonabilă poziţia în stat", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

"Ştiu că miniştrii, de foarte multe ori, sunt în situaţia ca în propriul minister, un număr mare de funcţionari să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul, lucru care sigur nu poate fi o soluţie. Cred, de asemenea, că din raţiuni pur populiste nu s-a rezolvat până acum această chestiune", a mai spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici