Iohannis: Între Predoiu şi Frunzăverde nu este niciun conflict, a fost doar un mic schimb de replici

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la Braşov, că între prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde nu există niciun conflict, ci doar ”un mic schimb de replici” generat de faptul că cei doi ”nu şi-au citit reciproc declaraţiile până la capăt”.

236 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Între Predoiu şi Frunzăverde nu este niciun conflict, a fost doar un mic schimb de replici

Klaus Iohannis (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat cum vede conflictul dintre Cătălin Predoiu şi Sorin Frunzăverde pe tema comisarului european din partea României.

”Nu există niciun conflict, a fost un mic schimb de replici fiindcă nu au citit reciproc ce a declarat celălalt până la capăt. Nu este niciun fel de problemă, a fost demult aplanată această mică discuţie. Nu există niciun conflict în conducerea ACL”, a spus Iohannis.

Pe de altă parte, el a menţionat că în cadrul ACL s-a discutat despre desemnarea comisarului european din partea României şi a protofoliului negociat, menţionând că ”situaţia nu este roză deloc”.

Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii la Braşov, unde au avut loc şedinţe ale BPN al PNL şi BPN PNL-PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a scris pe Facebook că liberalii Sorin Frunzăverde şi Ramona Mănescu declară ”de capul lor” sprijin pentru candidatura Corinei Creţu la un post de comisar european şi le-a atras atenţia acestora să consulte conducerea ACL înainte de a face astfel de declaraţii.

”Domnul Frunzăverde şi doamna Mănescu ar face bine să consulte conducerea ACL înainte să-şi declare sprijinul pentru doamna Corina Creţu”, a scris Predoiu pe pagina sa de Facebook.

Predoiu menţiona că trei lideri ACL - Vasile Blaga, Anca Boagiu şi el - au precizat o poziţie critică foarte clară faţă de conduita premierului Victor Ponta în chestiunea propunerii comisarului european din partea României.

”Declarând intempestiv şi de «capul lor» sprijin pentru socialista Corina Creţu, domnul Frunzăverde şi doamna Mănescu îl validează indirect pe Ponta. Eu nu sunt de acord cu această poziţie a lor. Dacă unii ies la atac la Ponta şi altii joacă la «ofsaid», pretextând constructivismul politic, o să ajungem în şanţ. Cu Ponta nu ai ce construi. El a sacrificat interesul României şi un bun comisar (Cioloş) ca să-şi arate muşchii politici. Cu Ponta nu avem decât de luptat. Sper ca această eroare să nu se mai repete”, mai spunea Cătălin Predoiu.

În replică, Sorin Frunzăverde a spus că Predoiu este ”un candidat zecimal, care nu putea să reprezinte dreapta în alegeri”.

"Am aflat de declaraţiile domnului Cătălin Predoiu. În mod normal, ar fi trebuit să îmi dea un telefon şi să mă întrebe în ce a constat declaraţia mea, aşa cum a făcut-o Anca Boagiu. Aşa era firesc. Nu ne surprinde că domnul Predoiu nu ştie ce se întâmplă la Bruxelles sau în zona politicii europene. În altă ordine de idei, nu este nimeni de vină că domnul Predoiu nu este candidatul la Preşedinţia României din partea noastră. Candidează domnul Klaus Iohannis pentru că are cele mai mari şanse. (...) În egală măsură, nu ar trebui să mă surprindă afirmaţia domnului Predoiu. Este afirmaţia unui candidat cotat la 2% în sondaje, un candidat zecimal, care nu putea să reprezinte în alegeri Dreapta Română. Aici ar trebui căutată motivaţia reală a afirmaţiilor lui Cătălin Predoiu", a scris Frunzaverde pe contul său de Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici