Iohannis, întrebat despre componenţa regiunilor: N-am discutat nici măcar aşa la o ţigară sau la o cafea

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări despre componenţa viitoarelor regiuni în urma întâlnirii cu vicepremierul Liviu Dragnea, că nu a discutat despre reîmpărţirea României "nici măcar, aşa, la o ţigară sau la o cafea".

136 afișări
Imaginea articolului Iohannis, întrebat despre componenţa regiunilor: N-am discutat nici măcar aşa la o ţigară sau la o cafea

Iohannis, întrebat de componenţa regiunilor: N-am discutat nici măcar aşa la o ţigară sau la o cafea (Imagine: Ana Poenariu / Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, care conduce comisia internă a partidului privind procesul regionalizării, a fost întrebat, joi, dacă a discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea varianta ca judeţele Sibiu şi Hunedoara să facă parte din aceeaşi regiune, iar judeţul Braşov să fie separat, el spunând că nu s-a vorbit despre aşa ceva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu a fost niciodată bătută în vreun cui sau ceva varianta asta. Acea variantă este una de lucru, strict în PSD, care nu a fost adusă în discuţie la nicio şedinţă comună. Eu cunosc din media că s-a discutat o astfel de variantă. Am aflat şi că unii ştiu foarte bine cum se face regionalizarea şi ce se întâmplă acolo, doar că la noi, acolo unde se decide acest lucru, nu a ajuns informaţia", a răspuns Iohannis.

Acesta a mai fost întrebat dacă poate confirma că autorităţile din judeţul Mureş fac lobby pentru a nu face parte din aceeaşi regiune cu judeţul Braşov şi a precizat că nici acest lucru nu s-a discutat.

"Pur şi simplu nu am discutat despre reîmpărţirea României nici măcar, aşa, la o ţigară sau la o cafea", a spus Iohannis.

Acesta a precizat că USL nu are, deocamdată, "un concept comun cu care să vină pe piaţă", fiind necesare în continuare multe "lămuriri".

Potrivit acestuia, la ultima întâlnire avută cu Liviu Dragnea, marţi, s-a discutat despre descentralizarea poliţiei locale, existând "păreri diferite" în această privinţă.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis declarau, marţi, că în Comisia mixtă PSD-PNL privind reorganizarea nu s-a ajuns încă la un acord pe tema descentralizării serviciului de ordine publică, decizia politică urmând a fi luată în USL.

O nouă discuţie pe acest subiect a fost programată pentru săptămâna viitoare, tot în comisia mixtă PSD-PNL, decizia urmând a se lua politic, în USL, dacă în Comisie nu se va ajunge la un punct comun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici