Iohannis laudă Estonia: „Este campion al digitalizării. Avem multe de învăţat”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Estonia este mult înaintea ţării noastre în ceea ce priveşte digitalizarea şi e-guvernarea şi a spus că va încuraja responsabilii români să îi contacteze pe cei estoni.

298 afișări
Imaginea articolului Iohannis laudă Estonia: „Este campion al digitalizării. Avem multe de învăţat”

FOTO: presidency.ro

Iohannis a fost întrebat, în cadrul vizitei sale în Estonia, cum poate România să se inspire din sistemul de e-guvernare estonian pentru modelarea propriului sistem digital, ţinând cont şi de faptul că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este axat şi pe această componentă digital.

„Am abordat această chestiune, foarte importantă, în discuţia cu doamna Preşedinte. Este cunoscut faptul că Estonia este un campion al digitalizării şi e-guvernării. Este la fel de clar că relaţiile noastre foarte bune sunt o bază solidă pentru o colaborare în acest domeniu. Voi încuraja pe toţi responsabilii de la noi din domeniu să contacteze pe omologii lor din Estonia şi să încercăm să lucrăm împreună la un concept de succes. Estonia este cu mult, aş spune chiar foarte mult, înaintea noastră în ce priveşte sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru toţii cetăţenii, securitatea reţelelor şi aşa mai departe”, a spus Iohannis.

Preşedintele român a spus că România are multe de învăţat de la Estonia şi este optimist în ceea ce priveşte colaborarea în acest domeniu.

De altfel, Klaus Iohannis a menţionat că în cadrul vizitei, joi, ca merge la centrul prin care estonii le arată musafirilor cum văd ei aici, în Estonia, sistemele de e-guvernare, e-servicii şi securitatea acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici