Iohannis: Moţiunea de cenzură, principalul instrument al Opoziţiei. Ar fi ciudat să se renunţe/ Ce spune despre preşedinţia Consiliului UE | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că moţiunea de cenzură este principalul instrument al Opoziţiei în Parlament şi că acest demers este un test important atât pentru partidele din Opoziţie, cât şi pentru Putere. Iohannis mai spune că ar fi ciudat să se renunţe la demers. Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

652 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Moţiunea de cenzură, principalul instrument al Opoziţiei. Ar fi ciudat să se renunţe/ Ce spune despre preşedinţia Consiliului UE | VIDEO

Klaus Iohannis la Summitul Euro în format extins

„Moţiunea de cenzură este principalul instrument al opoziţiei în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunţe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moţiune de cenzură şi o vor face. Este un test important şi pentru Opoziţie şi pentru Putere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European.

Precizările vin după ce partidele de Opoziţie au depus, vineri, moţiunea de cenzură la Parlament, documentul fiind semnat de 163 de parlamentari. După acest demers, urmează convocarea Birourile permanente reunite, pentru a putea stabili procedura cu privire la moţiunea depusă de PNL, USR şi PMP.

În moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României”, Opoziţia vorbeşte şi despre legile justiţiei.

„Justiţia nu este nici despre Dragnea şi nici despre Tudorel! Justiţia este despre o societate matură şi dezvoltată, care funcţionează după reguli şi după valori. Fără o justiţie independentă şi funcţională, nu vom putea spera la nimic bun! Domnia voastră NU aţi respectat niciuna dintre obligaţiile asumate în faţa Parlamentului, în temeiul art.103 din Constituţie! Aţi promis ,,Justiţie în slujba cetăţeanului!” şi negaţi prin ceea ce aţi făcut independenţa Justiţiei - pe care luptaţi din toate puterile să v-o aserviţi”, potrivit sursei citate.

De asemenea, opoziţia îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că nu a repectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului.

Iohannis, despre preşedinţia Consiliului UE: Am avut eu grijă să fie un mesaj optimist

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că i-a asigurat pe reprezentanţii Consiliului European că România e pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE şi că a avut ”grijă să fie un mesaj optimist”. Preşedintele a afirmat că România va face lucrurile ”aşa cum trebuie”.

„Am avut eu grijă să fie un mesaj optimist şi am spus chiar eu în plen că România este pregătită. I-am asigurat pe cei din Consiliu şi cred că lucrurile o să meargă bine. (...) Toată lumea aşteptă să facem lucrurile aşa cum trebuie, şi aşa o să le facem”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Întrebat dacă România este pregătită să intre în Zona Euro în 2024, Klaus Iohannis a afirmat: „Acum, pe de-o parte, 2024 este suficient de departe ca să putem fi pregătiţi până atunci, dar, dacă ne uităm la situaţia de acum şi cu lipsa de reforme structurale de acasă, ar fi hazardat să spun acum că suntem pregătiţi. Că vom fi pregătiţi, cu certitudine. Până la urmă, cu toţii ne dorim să devenim membri în Zona Euro şi, la momentul potrivit, vom fi pregătiţi”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele României participă joi şi vineri la Consiliul European de la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici