Iohannis: Noi nu facem unificarea dreptei pentru Băsescu, noi facem unificarea dreptei fără Băsescu

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la Timişoara, că unificarea dreptei nu se face "pentru Băsescu", ci "fără Băsescu" şi a exclus varianta ca actualul şef al statului să fie numit premier dacă liberalul va fi ales preşedintele ţării.

279 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Noi nu facem unificarea dreptei pentru Băsescu, noi facem unificarea dreptei fără Băsescu

Klaus Iohannis (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că în cazul în care el va fi ales preşedinte al României, actualul şef al statutului, Traian Băsescu, nu poate fi numit premier şi, totodată, a subliniat că negocierile pentru unificarea dreptei politice exclud Partidul Mişcarea Populară (PMP).

"Nu poate fi numit premier (Traian Băsescu – n.r.) din simplul motiv că nu e inclus în viziunea mea şi în opţiunea mea. Am fost întrebat dacă PMP va intra în drepata unită. Spre surprinderea unora am spus că nu, noi nu negociem cu PMP. Trebuie să avem curajul să construim un proiect politic pentru România fără a ne referi la Traian Băsescu. E clar că Traian Băsescu a fost figura politică cea mai importantă în ultimii zece ani. Acea epocă s-a terminat. Noi nu facem unificarea dreptei pentru Băsescu, noi facem unificarea dreptei fără Băsescu", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă, în cazul în care va fi ales preşedintele României, va lua în calcul numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier, Iohannis a răspuns că nu îl preocupă această problemă.

"Nu mă preocupă. Viziunea mea e pentru ţară, pentru România. Dacă vom avea un candidat care să vină să spună «eu reprezint stânga», vom vedea şi acea viziune, apoi ne vom pronunţa", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, vineri, la Timişoara, la o întâlnire cu delegaţii din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara care vor participa la Congresul extraordinar al PNL din 27-28 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici