Iohannis, nou atac la social-democraţi: Mă bucur că s-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD

Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Topul Naţional al Firmelor Private, că se bucură că s-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, ”un adevărat test de anduranţă” pentru antreprenori, acuzând ”lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic.

630 afișări
Imaginea articolului Iohannis, nou atac la social-democraţi: Mă bucur că s-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD

Iohannis: Mă bucur că s-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD

”Evenimentul de astăzi înseamnă mai mult decât aprecierea meritelor antreprenorilor şi promovarea celor mai performante IMM-uri din România. Este recunoaşterea faptului că economia ţării noastre are resurse de creştere, că lăsăm generaţiilor viitoare şi soluţii, şi modele de urmat, nu doar datorii multiplicate şi incertitudini. Mă bucur că s-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, care ştiu că a fost un adevărat test de anduranţă pentru dumneavoastră. Lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul Topului Naţional al Firmelor Private din România.

El a mai spus că ne aflăm acum în situaţia în care noul Guvern trebuie să găsească soluţii pentru a face ”România bine”.

”I-am întâlnit aseară pe colegii dumneavoastră de la Camera de Comerţ. În ciuda unui an dificil, marcat de o guvernare haotică, am constatat că la nivelul întreprinzătorilor revine, treptat, speranţa. Oamenii de afaceri încep să devină optimişti faţă de perspectivele economiei noastre. (...) Este timpul să regândim relaţia autorităţilor publice cu mediul de afaceri. Grija noastră trebuie să se îndrepte acum spre măsurile necesare pentru a avea un cadru instituţional stabil, simplu şi echitabil, fără decizii arbitrare, piedici injuste sau exces de birocraţie, aşa cum, din păcate, am văzut în guvernările din ultimii ani”, a adăugat şeful statului.

El a mai afirmat că se aşteaptă ca premierul şi noii miniştri să ia măsurile necesare pentru ca în România să vină noi investitori şi să crească semnificativ rata de absorbţie a fondurilor europene.

”Proiectele de antreprenoriat social reprezintă iniţiativele şi angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalţi, ca răspuns la promisiunile deşarte şi la inerţia politicienilor social-democraţi, cărora, în realitate, nu le pasă de nevoile societăţii. Când autorităţile eşuează, oamenii buni se mobilizează”, a conchis preşedintele Iohannis.

Taguri:
iohannis,
tnfp,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici