Iohannis, nou mesaj adresat românilor: Trăim momente de cumpănă, şi urmează momente de criză / Nu ne vom opri şi vom lua măsuri chiar mai dure pentru limitarea răspândirii virusului

Klaus Iohannis a adresat un nou mesaj în care i-a sfătuit pe pensionari să rămână în case, le-a cerut românilor să respecte distanţarea socială, a transmis condoleanţe şi a cerut solidaritate. El a anunţat că autorităţile vor lua măsuri „şi mai dure” pentru stoparea răspândirii virusului pentru că urmează săptămâni critice. Şeful statului a decretat în urmă cu opt zile instituirea stării de urgenţă în România pentru combaterea răspândirii COVID-19.

32995 afișări
Imaginea articolului Iohannis, nou mesaj adresat românilor: Trăim momente de cumpănă, şi urmează momente de criză / Nu ne vom opri şi vom lua măsuri chiar mai dure pentru limitarea răspândirii virusului

Iohannis, nou mesaj adresat românilor: Trăim momente de cumpănă, şi urmează momente de criză / Nu ne vom opri şi vom lua măsuri chiar mai dure pentru limitarea răspândirii virusului

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui în contextul epidemiei de coronavirus:

- Dragi Pensionari, nu va expuneţi inutil unui risc uriaş. E singura cale prin care puteţi să vă protejaţi. Dragi români, printr-o cumplită ironie a sorţii de a îi ajuta pe ceilalti inseamnă de a sta departe de ei. Menţinerea distantarii sociale e calea ce ne va scoate la lumina

- Să avem aşadar mare grija de parintii nostrii. Inevitabilul s-a produs şi tara nostra se confrunta cu situatia tragica a primelor decese, in contextul infectarii cu noul coronavirus. Sunt cu sufletul alaturi de familiile îndoliate şi le transmit condoleanţe si putere în aceste momente dramatice.

- Trăim momente de cumpănă, si urmează momente de criza ce ne vor pune la incercare, acum este momentul sa fim solidari. Urmeaza săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacitatile statului, dar si rezitenta noastra morala. Depinde de noi, de modul in care decidem sa ne respectam si pe ceilalti sa depasim aceasta criza. In aceste zile solidaritatea trebuie sa fie realitatea noastra de zi cu zi

- Adevarata forta a unei natiuni este de a avea grijă de toata lumea. Stând acasă ii ajutam pe medici sa acorde asistenta celor care au cu adevarat nevoie de ea.

- Respectand regulile autoritatilor câştigam timp preţios. Stând acasa ii ajutam pe medicii nostri. Sa nu le îngreunam si mai mult munca. Afacerile blocate acum se vor putea redeschide. Sa fim responsabili.

- Nu este momentul răfuielilor politice.Trebuie sa ne unim fortele pentru a izbândi aceasta luptă.Toti cetatenii romani indiferent că sunt sanătosi sau bolnavi au dreptul la protecţie din partea statului roman Gravitatea situatiei cu care ne confruntam este fara precedent deaceea trebuie sa ne unim fortele.

- Toti cetatenii romani sanatosi sau bolnavi au dreptul la protectie din partea statului roman. Masurile restrictive de pana acum au fost luate gradual. Ca om care iubeste democratia, orice restrangere in exercitarea drepturilor fundamentale ma mahneste profund. Ca om ce iubeste democratia orice privatiune ma ingrijoreaza. Nu este o decizie usoara dar este necesara pentru protectia familiilor din Romania.

- Nu e o decizie usoara. Dar e necesara pentru a proteja sănătatea romanilor si a familiilor acelora. Viata fiecarui cetatean depinde de niste decizii ferme. Nu ne vom opri si vom lua masuri chiar mai dure pentru limitarea raspandirii virusului.

- Vreau ca orice roman sa inteleaga ca vom lua masuri si mai dure pentru limitarea raspandirii virusului.

- Este inadmisibila incurajarea discriminarii impotriva celor care sunt in aceste momente vulnerabili. Toti cetatenii romani, indiferent ca sunt sanatosi sau bolnavi, au dreptul la protectie din partea statului roman

- Pregatim un nou pachet de masuri pentru oamenii de afaceri care se confrunta cu mari greutati. Nu e niciun secret pentru nimeni care era starea economica dinainte de aceasta criza. Acum nu e nici pe departe momentul de a învinovati pentru sirul lung de decizii din trecut. Va asigur ca tot ce avem la dispozitie, toate resursele sunt puse in slujba sanatatii romane si a firmelor.

- Acum nu este momentul de a cauta tap ispasitor pentru greselile din trecut, va asigur ca toate masurile fiscale sunt puse la indemana romanilor. E timpul compasiunii, al generozitatii si altruismului. Trasaturile de caracter al unui popor greu incercat de istorie. Stiu ca uniti putem razbi si de aceasta data

- Momente de cumpana aratam cine suntem cu adevarat. Nu mai este niciun secret pt nimeni care era starea economiei romanesti inainte de izbucnirea acestei epidemii. Romania nu este acolo unde ne dorim cu totii sa fie, nici in domeniul medical, nici in cel economic. Eu cred in noi romanii si stiu ca uniti vor razbi si in aceste momente asa cum am facut-o de nenumarate dăţi si in trecut.


De duminică, 22 martie, toate centrele comerciale au fost închise, întrunirile au fost interzise, iar pe străzi, circulaţia a fost limitată la grupuri mai mici de trei persoane. De asemenea, noaptea, între 22.00-6.00, ieşirile din casă trebuie să fie motivate prin declaraţie pe propria răspundere, conform ordonanţe militare nr 2 emise de Guvern.

Ultima declaraţie susţinută de preşedintele Klaus Iohannis a avut lor vineri, 20 martie, înainte de adoptarea ordonanţei militare de limitare a circulaţiei publice. El a adresat un apel către români, ca în această perioadă de criză, să fie responsabili şi solidari unii cu alţii. „Împreună şi doar împreună vom reuşi”, a spus preşedintele. „Protejaţi-vă pe voi şi pe cei dragi, păstraţi distanţa (...), nu vă expuneţi şi nu îi expuneţi”.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, românilor, că ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătăţii omenirii şi doar împreună putem reuşi să ieşim învingători din această criză.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici