Iohannis: Nu exclud poziţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că nu exclude pe viitor să deţină poziţia de prim-ministru, poziţie pentru care l-ar susţine din nou şi liderul PNL Crin Antonescu, în opinia căruia edilul ar fi bun şi de preşedinte al României.

1369 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Nu exclud poziţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României

Iohannis: Nu exclud poziţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ia în calcul pe viitor să devină prim-ministru, Iohannis a răspuns: "Nu aş exclude din capul locului o astfel de posibilitate".

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat dacă îl vede pe Iohannis din nou în funcţia de prim-ministru.

"Da, fără îndoială, cu precizarea că intrarea domnului Klaus Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic, dar absolut cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români. Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de legătură şi nu afectează în niciun fel intrarea domnului Iohannis în rândurile noastre susţinerea PNL pentru premierul Victor Ponta ca premier, până la capătul acestui ciclu electoral", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să sublinieze că nu se pune sub nicio formă sub semnul întrebării "contractul" din USL.

"Faptul că îl consider fără niciun fel de rezervă un om capabil să fie prim-ministru nu spune nimic mai mult decât că evident în România sunt mai mulţi oameni politici capabili să fie prim-miniştri", a mai explicat Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a ţinut să sublinieze că îl consideră pe Iohannis bun şi pentru poziţia de preşedinte al României.

"Ca să mai spulberăm dintre dubii (...) să ştiţi că eu îl consider pe domnul Iohannis bun şi de preşedinte al României, ca să nu mai aveţi dubii, sau să deschideţi două fronturi de speculaţii", le-a spus Antonescu ziariştilor.

Ulterior, el a menţionat că poate lua în calcul susţinerea lui Iohannis şi pentru o poziţie de lider al regiunii din care va face parte Sibiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici