Iohannis: "Ofiţerul acoperit" este o fumigenă marca Traian Băsescu. Nu cred că e vreunul în cursă

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni seară, că nu crede că vreunul dintre candidaţii la prezidenţiale este ofiţer acoperit, cum a acuzat Traian Băsescu, precizând că este vorba despre o "fumigenă" a şefului statului, iar în Parlament nu se va afla ceva senzaţional pe această temă.

358 afișări
Imaginea articolului Iohannis: "Ofiţerul acoperit" este o fumigenă marca Traian Băsescu. Nu cred că e vreunul în cursă

Iohannis: "Ofiţerul acoperit" este o fumigenă marca Traian Băsescu. Nu cred că e vreunul în cursă (Imagine: Shuttrestock)

Iohannis a fost întrebat, într-o emisiune TVR, dacă este de părere că unul dintre candidaţii la prezidenţiale ar putea fi "ofiţer acoperit" şi despre cine ar fi vorba.

"În realitate nu cred că există vreun agent între candidaţi, eu cred că este o fumigenă marca Traian Băsescu, adusă pentru a acoperi altceva. Nu ştiu ce, vom afla probabil într-un timp mai scurt sau mai lung. Nu bănuiesc eu, personal, pe nimeni dintre cei care până acum au declarat că se vor înscrie în campanie şi care au ceva şanse că este ofiţer acoperit. Am înţeles şi am găsit că este un lucru bun că Parlamentul doreşte să facă o comisie de anchetă şi să încerce să elucideze această problemă. În final nu mă aştept la ceva foarte concret sau senzaţional", a precizat Iohannis.

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL din Camera Deputaţilor vor solicita conducerii acestui for legislativ constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

Liderii deputaţilor PDL şi PNL, Tinel Gheorghe şi George Scutaru, au făcut acest anunţ, joi, într-o conferinţă de presă, arătând că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu trebuie "dezavuate în Parlamentul României" şi toţi candidaţii la Preşedinţie trebuie în perioada următoare să răspundă public la această afirmaţie extrem de gravă.

"Comisia poate invita la audieri inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu şi inclusiv pe cei care într-o formă sau alta nu şi-au pronunţat până acum statutul vizavi de afirmaţia domnului Traian Băsescu. Cred că domnul preşedinte Traian Băsescu este primul interesat să rezolve această problemă. Teoretic, poate fi invitat, practic vom vedea dacă domnul preşedinte Traian Băsescu va da curs acestei invitaţii", a precizat Tinel Gheorghe.

Preşedintele Băsescu a declarat, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie "având două butoane".

Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la prezidenţiale”, despre care a făcut referire în trecut, Traian Băsescu a spus că toate afirmaţiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

"Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, îşi completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi", a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici