Iohannis: Părerile sunt împărţite privind revizuirea Constituţiei, partidele să se pună de acord

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, despre posibilitatea revizuirii Constituţiei, anul acesta, că în urma discuţiilor, a constatat că ”părerile sunt împărţite şi că partidele trebuie să se pună un pic mai bine de acord”.

378 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Părerile sunt împărţite privind revizuirea Constituţiei, partidele să se pună de acord

Iohannis: Părerile sunt împărţite privind revizuirea Constituţiei, partidele să se pună de acord (Imagine: Shutterstock)

”Din discuţiile pe care le-am avut cu partidele, am tras concluzia că părerile sunt împărţite. Dacă este posibil să se mai finalizeze sau nu este posibil, eu cred că aici, partidele trebuie să se pună un pic mai bine de acord, dacă se doreşte sau nu se doreşte, acum, repede, o aprofundare pe acest subiect”, a spus Iohannis, despre posibilitatea finalizării noului proiect al Constituţiei în acest an.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a afirmat că, până la alegerile din 2016, o amendare a Constituţiei, coerentă şi consistentă nu mai este posibilă, precizând că discuţiile pot să continue în comisia de revizuire a legii fundamentale, dar nu se poate ca Parlamentul să adopte noua formă, în acest an.

Preşedintele UDMR a precizat la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, pe tema reformei electorale, că, din punctul de vedere al Uniunii, ”în această sesiune şi în acest an, până la alegerile din 2016, o amendare a Constituţiei, coerentă şi consistentă, nu este posibilă”.

”Sigur, discuţiile pot fi continuate în comisie, dar noi nu credem că se poate ajunge, în Parlament, la două treimi sau la trei pătrimi, în acest an, în această perioadă”, a adăugat Kelemen Hunor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici