Iohannis: Ponta va regreta că PNL este principalul adversar politic al PSD

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că PNL este principalul adversar politic al PSD, iar Victor Ponta "va regreta" acest lucru pentru că "nu-i chiar un lucru foarte bun în politica românească să ai adeversar PNL, care este un partid foarte puternic".

297 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Ponta va regreta că PNL este principalul adversar politic al PSD

Iohannis: Ponta va regreta că PNL este principalul adversar politic al PSD (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţia lui Victor Ponta, care a spus că regretă "credinţa liderului PNL, Crin Antonescu, că bătălia nu se mai dă cu Traian Băsescu, ci cu PSD", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Da. PNL este principalul adversar politic al PSD în această fază. Eu cred că regretă. Nu-i chiar un lucru foarte bun în politica românească să ai adeversar PNL", a răspuns Iohannis.

Acesta a afirmat că PNL este "un partid foarte puternic”.

"Totuşi, suntem un partid foarte puternic, cu cotă mare, mulţi parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, primari. Deci cred că regretă şi va regreta în continuare", a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat de ce consideră că Victor Ponta insistă să afirme că PNL va reveni în USL după alegerile europarlamentare, Iohannis a răspuns: "Un consilier care i-a sugerat diferite scenarite”.

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta chiar crede că PNL va reveni în USL, Iohannis a râs, dar nu a dat niciun răspuns.

Liderul PSD, Victor Ponta, afirma pe o reţea de socializare că regretă credinţa liderului PNL, Crin Antonescu, că bătălia nu se mai dă cu Traian Băsescu, care iese din mandat, ci cu PSD-ul "cu tentaţie de partid-stat", şi arăta că el se bazează în continuare pe toţi liderii şi votanţii PNL care nu uită cine este adversarul României.

El a comentat astfel după ce, luni seara, la Realitatea TV, liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat că, din acest moment, adversarul politic pentru liberali este PSD-ul, fără ca aversiunea faţă de PSD să se traducă printr-o simpatie faţă de preşedintele Traian Băsescu.

"Adversarul nostru politic, de acum încolo, este PSD-ul. Aici se joacă altă carte, cartea antibăsismului. Se joacă multe voturi, pe două confuzii: confuzia că oricine e antibăsist e democrat, ceea nu e adevărat, şi că oricine e anti-PSD e pro-Băsescu, ceea ce iarăşi nu este adevărat", spunea Antonescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici