Iohannis, prima reacţie după suspendarea partidului lui Orban: Arată că PPE nu este de acord cu foarte multe din abordările Fidesz

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că suspendarea FIDESZ din PPE arată că Partidul Popular European nu este de acord cu foarte multe din abordările formaţiunii conduse de Viktor Orban şi că nu tolerează orice tip de abordare, nici măcar de la proprii membri.

959 afișări
Imaginea articolului Iohannis, prima reacţie după suspendarea partidului lui Orban: Arată că PPE nu este de acord cu foarte multe din abordările Fidesz

Iohannis, prima reacţie după suspendarea partidului lui Orban: Arată că PPE nu este de acord cu foarte multe din abordările Fidesz

”A fost, în definitiv, o înţelegere între conducerea PPE şi conducerea Fidesz pentru a suspenda Fidesz-ul din PPE, o decizie care, cu siguranţă, arată că PPE nu este de acord cu foarte multe din abordările Fidesz-ului. Acest lucru este evident şi în prag de campanie electorală este important să existe această clarificare în Europa, că PPE este, evident, cel mai mare grup de partide, cu cei mai mulţi reprezentanţi şi nu tolerează orice tip de abordare, nici măcar de la proprii membri. Cred că este o abordare de tip <fair> şi dă şansa şi Fidesz-ului să revină în marca PPE”, a declarat Klaus Iohannis.

Partidul Popular European a decis, miercuri, seară suspendarea formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, a anunţat preşedintele PPE, Joseph Daul.

Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, în cadrul unui vot secret.

În replică, Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Fidesz a decis în mod unilateral să îşi suspende exercitarea drepturilor de membru al Partidului Popular European (PPE), informează MTI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici