Iohannis: Refuzul PSD de a semna pentru desfiinţarea USL, o încercare nereuşită de a trage de timp

Refuzul PSD de a semna pentru desfiinţarea USL a fost o încercare nereuşită de a trage de timp, a declarat, marţi, preşedintele PNL Klaus Iohannis, spunând că există" nişte datorii" ale USL, dar ele nu sunt contestate, şi atunci nu există " nicio problemă".

136 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Refuzul PSD de a semna pentru desfiinţarea USL, o încercare nereuşită de a trage de timp

Iohannis: Refuzul PSD de a semna pentru desfiinţarea USL, o încercare nereuşită de a trage de timp (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"Există nişte datorii (n.r. ale USL,) dar ele nu sunt contestate şi atunci nu este nicio problemă, instanţa care se va pronunţa în speţa desfacerii USL va avea un punct care se referă la acestea, de obicei ele se împart în mod egal la cei care se despart. Tema a fost adusă în discuţie artificial", a precizat Iohannis.

El a spus că PNL a dorit şi doreşte să denunţe USL şi ACL care sunt alianţe ce nu mai există "de facto", iar instanţa trebuie doar să constate "de jure" această situaţie.

"A fost o încercare a PSD de a trage un pic de timp, nereuşită ca de obicei", a spus Iohannis.

USL are datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an în sumă de 9.717.081 lei, potrivit indicatorilor din situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2013, depuse la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

Astfel, potrivit indicatorilor de bilanţ prezentaţi pe site-ul Ministerului de Finanţe, USL - persoană juridică fără scop patrimonial, care are cod unic de identificare 29814201 - a raportat că are 9.717.081 lei, reprezentând datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, luni, că social-democraţii i-au transmis că USL are de achitat o datorie în valoare de un milion de lei, reprezentând cheltuieli făcute în campania din 2012 la nivel central şi local, el arătând că liberalii urmează să verifice dacă cifra este reală.

Pe de altă parte, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a menţionat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că PSD nu dă curs întâlnirii propuse de PNL în vederea semnării unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii, întrucât bilanţul contabil pe 2013 al USL conţine datorii neachitate către diverşi furnizori, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici