Iohannis: România continuă să lupte împotriva oricărei forme de antisemitism, rasism şi xenofobie

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj pe Twiiter, cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care afirmă că România va continua să lupte împotriva oricărei forme de antisemitism, rasism, xenofobie şi discriminare.

164 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România continuă să lupte împotriva oricărei forme de antisemitism, rasism şi xenofobie

Iohannis: România continuă să lupte împotriva oricărei forme de antisemitism, rasism şi xenofobie

”Rugăciunile şi gândurile noastre cele mai profunde se îndreaptă către victimele Holocaustului. România continuă să lupte împotriva oricărei forme de antisemitism, rasism, xenofobie şi discriminare. #WeRemember”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

La 27 ianuarie este marcată Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în condiţiile în care şase milioane de evrei europeni şi alte câteva milioane de persoane de alte naţionalităţi au fost ucise de către regimul nazist german, relatează site-ul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Pe 27 ianuarie 1945, trupele armatei sovietice eliberau lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr nazist. Cuvântul ebraic "Holocaust" este denumirea dată acţiunii de exterminare a evreilor de către nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Această comemorare a fost decisă prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a şedinţă plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei şedinţe speciale, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a marcat cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici