Iohannis spune că, în locul lui Băsescu, ar fi demisionat din funcţia de preşedinte în 2012

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Gândul Live, că dacă ar fi fost în locul lui Traian Băsescu în 2012 şi-ar fi dat demisia din funcţie după ce s-a anunţat rezultatul referendumului de demitere, deoarece rezultatul votului a arătat că preşedintele nu are legitimitate.

468 afișări
Imaginea articolului Iohannis spune că, în locul lui Băsescu, ar fi demisionat din funcţia de preşedinte în 2012

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat dacă îşi menţine poziţia privind suspendarea lui Traian Băsescu din 2012. "Îmi cer scuze, nu pot să o clarific fiindcă este un eveniment care ţine de trecut şi cel puţin în momentul de faţă legile fizicii ne spun că nu putem să schimbăm trecutul. Şi atunci haideţi să lăsăm acolo unde este, în trecut, să-l analizeze istoricii, politologii, sociologii şi oricine doreşte", a afirmat liderul PNL la Gândul Live.

El a fost întrebat dacă regretă faptul că ar fi susţinut suspendarea lui Traian Băsescu din 2012, având în vedere legile morale. "Eu nu pot să dau evaluări de tip moralitate faţă de un trecut la care nu am participat. Dar, da, regret evoluţia României din ultimii ani, fiindcă puteam să fim o ţară prosperă dacă asta mă întrebaţi", a răspuns Iohannis.

"Suspendarea nu s-a întâmplat (...) 7, 4 milioane de români au considerat că merita. Este totuşi un număr destul de mare. Puţini au fost aleşi cu atâtea voturi câte au primit încă preşedintele în contră la ultimul referendum de suspendare. Cred că mai puţin ar trebui eu să explic, sau să spun dacă regret, ci poate ar fi fost bine să spună încă preşedintele ce învăţăminte a tras de acolo, că aproape opt milioane de oameni au votat împotrivă a domniei sale", a mai declarat liderul PNL.

Întrebat dacă ar fi demisionat în cazul în care ar fi fost în locul lui Traian Băsescu, Iohannis a spus: "Categoric da".

Totodată, el a fost chestionat dacă va demisiona în cazul în care ar fi suspendat din funcţie şi de la ce număr de voturi va face acest gest. "Eu cred că un preşedinte care primeşte mai multe voturi contra decât a avut când a fost ales preşedinte are o problemă de legitimitate şi trebuie să stea un pic în faţa oglinzii şi să judece dacă e bine să continue sau nu. Eu vă garantez că dacă voi fi în situaţie voi găsi o oglindă şi voi da un răspuns", a mai declarat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici