Iohannis spune că înmânarea chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european al Republicii Moldova

Înmânarea de către Comisia Europeană a chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european al Republicii Moldova, iar România îi este alături şi îi oferă tot sprijinul său, transmite preşedintele Klaus Iohannis.

181 afișări
Imaginea articolului Iohannis spune că înmânarea chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european al Republicii Moldova

„Înmânarea de către Comisia Europeană a chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european al Republicii Moldova, iar România îi este alături şi îi oferă tot sprijinul său”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Reacţia preşedintelui Iohannis vine după ce comisarul pentru vecinătate şi extindere Olivér Várhelyi i-a înmânat viceprim-ministrului guvernului de la Chişinău, ministrul al afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova.

„Răspunsurile pe care le vom oferi întrebărilor din acest chestionar vor reprezenta radiografia situaţiei noastre de moment, aratând cât suntem de pregătiţi pentru aderarea la Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, ne vor indica unde trebuie să depunem eforturi suplimentare. Ţara noastră îşi accelerează parcursul european. Am reiterat că suntem parte a Europei nu doar geografic, dar şi prin identitatea pe care o purtăm, valorile pe care le împărtăşim, prin limba română, limba oficială a UE pe care o vorbim şi prin istoria comună pe care o avem. Ne aşteaptă o perioadă de muncă intensă aşa că începând chiar de astăzi, când am primit chestionarul, instituţiile sunt pregătite pentru a furniza informaţiile necesare în cel mai scurt timp. Vom implica în acest proces nu numai autorităţile, ci şi societatea noastră civilă pentru că aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un proiect de ţară care vizează viitorul fiecăruia dintre noi. Odată în plus dorim să demonstrăm că suntem o ţară în care democraţia funcţionează, reformele sunt posibile, procesele de transformare dau rezultate iar viitorul nostru european este ireversibil”, a transmis, luni, Nicu Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici