Iohannis spune că va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL şi că susţine votul pe liste

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, că se află în cursa pentru poziţia de prim-vicepreşedinte al PNL pe lista susţinută de liderul PNL Crin Antonescu, precizând că votul pe listă la congres este o "soluţie foarte bună" pentru o echipă.

221 afișări
Imaginea articolului Iohannis spune că va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL şi că susţine votul pe liste

Iohannis spune că va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL şi că susţine votul pe liste (Imagine: Mediafax Foto)

Iohannis a confirmat faptul că va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, pe lista susţinută de Antonescu.

Întrebat ce atribuţii va avea această poziţie ce urmează a fi înfiinţată prin modificarea statutului PNL, Iohannis a răspuns: "Prim-vicepreşedintele înlocuieşte atunci când este nevoie preşedintele, poate să preia orice atribuţie în cazul în care îi este delegată, iar atunci când preşedintele din varii motive – de exemplu de boală sau de plecare în străinătate – nu poate să acţioneze ca atare, prim-vicepreşedintele o face în locul lui", a explicat Iohannis.

De asemenea, edilul a fost întrebat dacă în opinia sa votul pe listă pentru conducerea PNL va aduce mai multă democraţie în partid.

"Eu vin dintr-o tradiţie săsească, unde aceste chestiuni s-au discutat şi în ultimii 20 de ani şi în ultimii 800 de ani, fiecare sistem are avantaje şi dezavantaje. Cred că nici nu este bine să facem aici o diferenţă între un vot uninominal şi un vot pe listă, în realitate este vorba mai degrabă de o procedură de alegere directă şi o procedură de alegere prin reprezentanţi, ambele sisteme au avantaje şi dezavantaje", a susţinut Iohannis.

Primarul a spus că nu este "aşa de important" dacă se votează uninominal sau pe listă, ci importanţi sunt oamenii care sunt votaţi.

"Importanţi sunt oamenii care sunt votaţi, în această speţă foarte concretă, când persoanele în discuţie – care sunt vicepreşedinţii şi prim-vicepreşedintele – nu se constituie într-un gremiu (birou, comisie, comitet, n.r.) care ia hotărâri pentru partid. Este un gremiu mai degrabă cu sarcini administrative, cu conduceri de comisii şi aşa mai departe. Mie mi se pare foarte bună soluţia care s-a votat astăzi, fiindcă permite, fără niciun fel de complicaţie, formarea unei echipe care chiar lucrează împreună", a mai argumentat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici