Iohannis va chema liderii partidelor parlamentare la consultări pentru legile siguranţei naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis îi va chema pe liderii partidelor parlamentare la consultări pentru a-i convinge să adopte în regim de urgenţă legea privind cartelele prepay şi legea securităţii cibernetice, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul Daniel Savu, membru în Comisia de control SRI.

454 afișări
Imaginea articolului Iohannis va chema liderii partidelor parlamentare la consultări pentru legile siguranţei naţionale

Iohannis va chema liderii partidelor parlamentare la consultări pentru legile siguranţei naţionale

Şeful statului a făcut acest anunţ în şedinţa de bilanţ al SRI pe anul 2015, potrivit senatorului.

“Preşedintele a spus că va vorbi cu liderii partidelor să-i convingă că aceste modificări sunt importante şi că există un vid legislativ din acest punct de vedere“, a declarat senatorul Daniel Savu.

Senatorul a mai spus că preşedintele nu a precizat când îi va chema pe liderii partidelor parlamentare la consultări.

“A spus doar că sunt modificări importante în interesul siguranţei naţionale şi s-a angajat să discute cu liderii partidelor despre acestea“, a completat Savu.

În declaraţia de presă susţinută după şedinţa de prezentare a bilanţului SRI pe anul 2015, preşedintele a amintit că a discutat şi despre restanţele pe care România le are în materie de legislaţie.

“Mă refer aici atât la reluarea discuţiei cu privire la legislaţia din domeniul securităţii cibernetice, cât şi la ansamblul reglementărilor în domeniul securităţii naţionale. Absenţa unei legislaţii coerente, unitare şi actualizate în materie de securitate naţională rămâne o temă sensibilă. Avem nevoie de o reformă legislativă, care necesită timp, dezbatere şi coordonare, dar care nu mai poate întârzia“, a declarat marţi Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici