Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare. „Este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor”

Klaus Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească şi să găsească „abordări mature”.

5146 afișări
Imaginea articolului Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare. „Este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor”

Demiterea Guvernului Cîţu. Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare

Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este „criză”, declară preşedintele.

Şeful statului afirmă că în ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte: „politicienii s-au obişnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, asta inclusiv în interiorul partidelor. Oamenii nu ştiu ce să mai înţeleagă. Este o situaţie complicată”.

Iohannis a dat vina pe USR pentru criza politică, spunând că formaţiunea a plecat din guvern şi a votat împreună cu PSD şi AUR moţiunea de cenzură de marţi.

„Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriţi să îi spuneţi. Acum suntem în situaţia de a trebui să găsim o soluţie. Trebuie să găsim o soluţie, România trebuie să fie guvernată, pandemie, criza preţurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvat de cineva. Acest cineva evident este Guvernul României. Aşadar este nevoie de soluţii şi este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor”, susţine Klaus Iohannis.

Drept urmare, pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări, Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare.

CITEŞTE ŞI: Guvernul Cîţu a fost demis. Proceduri: desemnarea unui nou premier şi scenariul alegerilor anticipate

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici