Ion Cristoiu: Cum a ratat Iohannis o carieră strălucită în PSD, „partidul care trebuie să dispară din România”

Jurnalistul Ion Cristoiu subliniază, într-un editorial, cum actualul preşedinte al României a ratat o carieră "strălucită" în PSD - formaţiune despre care a spus că trebuie să dispară, amintind de perioada când "Coaliţia politico-mediatică de la Grivco" îl voia desemnat ca premier pe Klaus Iohannis.

2759 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Cum a ratat Iohannis o carieră strălucită în PSD, „partidul care trebuie să dispară din România”

Ion Cristoiu: Cum a ratat Iohannis o carieră strălucită în PSD, „partidul care trebuie să dispară din România”

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro.

„O dată căzut PSD de la Putere, Klaus Iohannis ne-a anunţat că acest lucru nu-i suficient. PSD trebuie să dispară de pe scena politică a ţării. PSD a fost timp de 30 de ani un dezastru pentru România.

Teza e reluată în cazanul de apă chioară care e aşa zisa platformă electorală de 88 de pagini, cu poze, postată de echipa de campanie a lui Klaus Iohannis pe internet sub titlul Împreună pentru România normală.

Ce nu ştiu românii, pentru că au memorie scurtă, e că la o adică, dacă i-ar fi mers nişte treburi lui Klaus Iohannis în 2009 şi în 2014, el s-ar fi numărat printre cei scoşi din viaţa politică a ţării.

Nu de alta, dar a fost cît pe-aci în 2009 şi în 2014, ca actualul mîncător de PSD-işti să facă o carieră frumoasă în guvernele PSD-iste.

Klaus Iohannis a rămas în istoria vorbelor de duh prin acel răspuns Ghinion dat la întrebarea Cum dracu de alţi profesori de Fizică din ţara asta n-au dobîndit din meditaţii atîtea case în buricul tîrgului ca Klaus Iohannis: Ghinion.

La vremea respectivă, doar mult invocatul Ghinion a făcut ca Klaus Iohannis să rateze o carieră strălucită în regimurile PSD.

El a vrut, s-a zbătut, dar întîmplările i-au dat peste nas.

Azi, cînd el pune la cale distrugerea PSD ne dăm seama că n-a avut ghinion, ci noroc.

Pentru 2009 aş începe cu o amintire.

Amintită într-un editorial din Evenimentul zilei din 21 februarie 2013:

„Duminică, 18 octombrie 2009. Sînt plecat de la Antena 3 încă din vară, cînd mirosisem riscul de a fi folosit, în antipatia mea sinceră faţă de Traian Băsescu, pe post de rotiţă dinţată în noua şi ampla maşinărie numită Coaliţia de la Grivco.
Şi cum n-am suportat de-a lungul vieţii să fac parte din conspiraţii împotriva cuiva, le-am zis Adio! celor de la Intact şi m-am întors la cărţile mele. Pentru a le acorda mai mult timp, fireşte. De părăsit cu totul nu le-am părăsit niciodată.
Eram, aşadar, în studio la Realitatea Tv, postul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Părintele FNI se concubinase cu Părintele Dunărea, Dan Voiculescu, în Coaliţia politico-mediatică Jos Băsescu! Cum însă nu aveam o emisiune seară de seară, ca la Antena 3, şi cum mi se respecta dreptul de a refuza persoane care mă dezgustau, acceptam din cînd în cînd invitaţia.
Se discuta despre propunerea Coaliţiei politico-mediatice de la Grivco de a fi desemnat drept premier Klaus Iohannis. Numele nu-mi spunea mare lucru. Primarul Sibiului. Păi, România e o ţară de primari. Dintre ei singurul care contează e primarul Bucureştilor. Nu-mi spunea mare lucru nici faptul că era neamţ. Ştiam din viaţă şi din cărţi că a fi neamţ nu presupune, în chip automat, a fi mai cinstit decît un român. Mai ales cînd erai neamţ din Romînia, ţară al cărei văzduh e impregnat de microbul şmecheriei. Ştiam ce zisese Manckensen, în 1918, după retragerea din Bucureşti:
V-am adus nişte nemţi şi mă întorc acasă cu nişte porci!
Dar, mă rog! varianta cu Klaus Iohannis premier mi se părea posibilă. Un administrator de urbe e mai bun ca administrator al ţării decît un administrator de palavre.
Tocmai ziceam asta, cînd, deodată, moderatoarea, teleghidată prin cască, a făcut o faţă de parcă tocmai atunci şîi dăduse seama că a rămas gravidă fără să vrea:
Întrerupem emisiunea pentru o transmisie în direct!
Hait! mi-am zis.
Întreruperea unui taifas în studio înseamnă un fapt ieşit din comun întîmplat în realitate.
Ca, de exemplu, a doua venire a lui Isus pe Pămînt.
Nu, nu era a doua venire a lui Isus pe Pămînt!
Era prima venire a lui Klaus Iohannis la Bucureşti!
Mîntuitorul Coaliţiei de la Grivco a fost luat în primire de Realitatea lui SOV şi de Antena 3 a lui Dan Voiculescu, membre de seamă ale Coaliţiei anti-Băsescu, şi însoţit de-a lungul Capitalei noastre dragi pînă la Palatul Parlamentului, unde-l aştepta, îmbrăcat tot în surîsuri americăneşti, însuşi Mircea Geoană.
Măi să fie!
Puţea de la o poştă a lucrătură!
Picasem, fără să ştiu scenariul, într-o piesă de teatru pe care o jucau ceilalţi invitaţi.
Scenariul putea fi botezat:
Pogorîrea lui Klaus Iohannis din cerul Sibiului pe păcătosul pămînt al Bucureştilor.
N-am apucat să-mi exprim uimirea pentru tratarea drept eveniment planetar a venirii unui domn cu avionul de la Sibiu la Bucureşti, că, de îndată, ceilalţi invitaţi au şi prins a înălţa ode lui Klaus Ionannis.
Erau conduşi în corul de osanale de Emil Hurezeanu, la vremea respectivă director la Realitatea lui Vîntu.
Nu peste mult timp va deveni ambasador al lui Klaus Iohannis.
Ce bijuterie e Sibiul de cînd îl conduce el!
Ce personalitate a lumii de azi e Klaus Iohannis!
Cum ştie el să tacă şi să facă!
Atît de tare îl lăudau ceilalţi – unii dintre ei lideri de opinie care şedeau la SOV pe salarii de zeci de mii de euro – că o clipă m-am simţit prost că mai exist şi eu pe lume.
Cum de-mi permit eu, un om cu atîtea slăbiciuni, să exist într-o ţară în care există un om cu atîtea însuşiri, Klaus Iohannis?!.
Căzusem într-o piesă de care eu n-aveam habar. O piesă despre care aveam să scriu cîteva zile mai târziu, într-un editorial din Jurnalul naţional (la vremea respectivă îl mai conducea Marius Tucă!):
«E limpede şi unui gură-cască într-ale politicii că prin tărăboiul cu Premierul Coaliţiei de la Grivco, Mircea Geoană şi Crin Antonescu l-au pus în faţă pe Klaus Iohannis pe post de tanchetă şi, îndrumaţi de Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu prin portavocile posturilor tv, urcă pitiţi în dosul neamţului Dealul Cotrocenilor, feriţi de gloanţele Celui din Palat». ”

La Senat Klaus Iohannis era aşteptat pe trepte de Mircea Geoană. Preşedintele Ciumei Roşii de atunci şi candidat la preşedinţie din partea Coaliţiei politico-mediatice zisă şi de la Grivco, condusă de PSD. Cei doi s-au închis în biroul lui Mircea Geoană de la Senat. Birou de preşedinte al Senatului din partea PSD. A urmat o discuţie între patru ochi de ochii lumii. De fapt, decizia ca Klaus Iohannis să fie premier în tandem cu Mircea Geoană fusese luată mai demult. Acum se juca comedia propunerii făcute de Mircea Geoană în numele Coaliţiei de la Grivco. La ieşirea amîndorura din Birou Mircea Geoană a declarat despre Klaus Iohannis:

„Este, cred, o investiţie bună, din care toţi românii ar avea de câştigat.

Am avut o discuţie foarte bună cu domnul primar, cu care mă cunosc de mulţi ani de zile.”

Are loc apoi o discuţie a lui Klaus Iohannis cu partidele membre ale Coaliţiei. Din delegaţia PSD, fac parte Mircea Geoană, Adrian Năstase, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta, Aura Vasile. PSD-şti unul şi unul, toţi contribuiseră la dezastrul ţării după 19 ani de postdecembrism. Deşi doar primar la Sibiu, Klaus Iohannis ştia de pe atunci ceea ce ştie acum. Că PSD răspundea de abaterea ţării de la drumul normal. Ar fi fost firesc să-i scuipe pe cei de faţă a scîrbă politico-morală. Klaus Iohannis nu face asta. Mai mult el acceptă să fie nominalizat ca premier de Coaliţia condusă de PSD după trecerea Moţiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Boc, guvern antiPSD, desigur.

Eşecul Coaliţiei de a-l impune ca premier în locul lui Emil Boc nu-l face pe Klaus Iohannis să se retragă. El acceptă propunerea lui Mircea Geoană de a face tandem la prezidenţiale.

Mircea Geoană, preşedinte, Klaus Iohannis, premier. Pe 2 decembrie 2009, la Sinteza zilei Klaus Iohannis declară că face echipă bună cu Mircea Geoană:

„În cazul în care domnul Geoană nu va cîştiga nu voi accepta o altă nominalizare. Sîntem o echipă. Astfel de echipe între politicieni nu se formează foarte uşor. Ne-am întîlnit şi am constatat foarte repede că ne dorim acelaşi lucru: o guvernare corectă.”

Aşadar şi Mircea Geoană de la Ciuma Roşie şi Klaus Iohannis sînt convinşi că guvernarea după prezidenţialele cîştigate de Mircea Geoană va fi una corectă.

Mircea Geoană n-a ajuns preşedinte.

Dacă ajungea, Klaus Iohannis ar fi fost un brav premier al Coaliţiei conduse de PSD!

În 2009 Klaus Iohannis ratează ocazia de a fi premierul lui Mircea Geoană.

În 2014, ratează ocazia de a fi vicepremierul lui Victor Ponta.

Ca urmare a demisiei lui Radu Stroe din funcţia de ministru de interne şi a lui Daniel Chiţoiu din funcţia de vicepremier, pe 7 februarie 2014 biroul politic naţional PNL a decis numirea lui Klaus Iohannis ca ministru de interne şi vicepremier.

Într-un comunicat al primăriei Sibiului, Iohannis anunţa că a acceptat nominalizarea.

„Am primit oferta din partea preşedintelui şi am acceptat nominalizarea.”

Fireşte, la vremea respectivă Guvernul era dat de coaliţia dintre PSD şi PNL numită USL. Klaus Iohannis e desemnat de PNL. Da, dar el urma să fie ministru de Interne şi vicepremier într-un Guvern al lui Victor Ponta, reprezentant de seamă al Ciumei Roşii. Urma să fie coleg cu o seamă de PSDi-şti precum: Dan Nica, Rovana Plumb, Dan Şova, Liviu Pop. Toţi lideri PSD cu state vechi în guvernarea ţării. Dacă ar fi să-l credem pe Klaus Iohannis de azi, cu state vechi în distrugerea ţării.

Discuţiile dintre PSD şi PNL eşuează în cazul lui Klaus Iohannis. De ce? Pentru că Klaus Iohannis cerea ca din Guvern să plece Ciuma Roşie? Nici vorbă. Klaus Iohannis voia nu numai ministru la Interne, voia şi vicepremier.
La emisiunea „Ultima ora” la România TV, Victor Ponta declara pe 10 februarie 2014:

„Domnul Iohannis a fost nominalizat pentru funcţia de ministru de interne, funcţie pentru care puteam să-l propunem şi astăzi – şi am şi vrut să-l propun astăzi. După care domnul Iohannis a spus: «Dom’le, eu sunt prim-vicepreşedinte al partidului, e normal să am şi funcţia din guvern cea mai mare»”

Al dracului domn Iohannis! Voia o funcţie mare în Guvernul condus de Victor Ponta, pentru că avea o funcţie mare în PNL!

Şi uite aşa, Klaus Iohannis a ratat ocazia de face carieră în guvernările PSD.

Care guvernări au distrus ţara!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici