Ion Cristoiu, despre scandalul Lasconi în USR: Drulă a greşit când a pus-o cap de listă la europarlamentare şi pentru asta ar trebui să demisioneze

  • Ion Cristoiu: Criza nu a pornit de la declaraţiile Elenei Lasconi privind referendumul pentru familie, criza a pornit de la fiica ei, pe care nu o controlezi.
  • Ion Cristoiu: Drulă a greşit când a pus-o cap de liste la europarlamentare pentru că nu era vorba despre faptul că a votat la referendum (…) Aşa cum arată fotografiile, ea e mai bună decât George Simion în materie de creştinism. (…) A îndepărtat-o de electoratul ei.
  • Ion Cristoiu: Singurul scenariu cu care aş fi de acord este scoaterea ei din joc. Ea s-a terminat politic. Unde să se ducă? La AUR? Pe mine ştiţi ce m-a mirat? Că ne-am trezit cu ea cap de listă la europarlamentare.
1185 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre scandalul Lasconi în USR: Drulă a greşit când a pus-o cap de listă la europarlamentare şi pentru asta ar trebui să demisioneze

Drulă

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că liderul USR, Cătălin Drulă, a procedat corect când a cerut retragerea candidaturii Elenei Lasconi de pe lista pentru europarlamentare deoarece a votat la referendumul din 2018 pentru înscrierea familiei tradiţionale în Constituţie, dar a greşit când a propus-o cap de listă, motiv pentru care ar trebui să demisioneze de la conducerea partidului.

Ion Cristoiu spune că scandalul nu a pornit de la declaraţiile Elenei Lasconi că spus DA la referendumul din 2018, ci de la semnalul dat de declaraţiile fiicei sale, Oana Lasconi, eletoratului tânăr userist.

“Criza nu a pornit de la declaraţiile Elenei Lasconi privind referendumul pentru familie, criza a pornit de la fiica ei, pe care nu o controlezi. Istoria este de genul feminin. Ea este imprevizibilă deoarece lucrează prin oameni. Niciodată nu ştii, istoria se răstoarnă dintr-o întâmplare. Aşa şi dincoace. (….) Ei cred că ştiau (…) dar s-a ivit fata care a creat un scandal (…) Atacul fetei era de pe poziţii useriste radicale. Faptul că fata ta îţi spune că îţi condamnă gestul de a te fi dus la referendum şi cu atâta radicalitate, în poziţia fetei s-au regăsit toţi tinerii userişti. În ochii electoratului userist s-a perceput că, dacă şi fata ei îi spune că îi e scârbă de gestul ei, înseamnă că şi nouă trebuie să ne fie. Încă o dată. Nu era vorba de o useristă, era vorba de fata ei, care, în numele comunităţii LGBTQ şi în numele electoratului tânăr îi spune ce ai făcut mata mi-e scârbă. Dacă fata ajunge să spună asta, înseamnă că ce ai făcut tu e odios. Asta e semnificaţia”, a explicat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că liderul USR, Cătălin Drulă, a procedat corect când i-a cerut Elenei Lasconi să-şi retragă candidatura la europarlamentare, dar a greşit punând-o cap de listă deoarece manifestările sale creştine, care întreceau chiar un membru AUR, erau publice.

“Drulă a procedat mai mult decât corect când i-a cerut retragerea candidaturii. De ce? Ea era cap de listă la europarlamentare. Nu a arestat-o nimeni, nu a dat-o nimeni afară din partid. Cum să fii cap de listă la europarlamentare, când fata ta, în numele comunităţii LGBT spune că îi e scârbă? La europarlamentare tu tragi o listă în faţa electoratului tău. Mult mai grav, şi aici avem o problemă cu Drulă, de aia trebuie să demisioneze, este faptul că ea, aşa cum arată Facebook-ul ei, era mai creştină decât un membru AUR. În ultimul an este plin Facebook-ul ei cu poze cu popi, cu icoane. Da, (Drulă a greşit când a pus-o cap de liste la europarlamentare) pentru că nu era vorba despre faptul că a votat la referendum (…) unde USR a fost înverşunat, nu-i aşa? Păi? Aşa cum arată fotografiile, ea e mai bună decât George Simion în materie  de creştinism. (…) A îndepărtat-o de electoratul ei”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu nu subscrie scenariului că scandalul Lasconi ar fi fost provocat pentru ca USR să atragă de partea sa şi electoratul conservator, în perspectiva alianţei cu PMP şi Forţa Dreptei.

“Am auzit multe scenarii, cum că USR vrea în felul acesta să cucerească, ce? Este imposibil. (…) Ai un electorat radical al tău, da?, electoratul captiv. Electoratul captiv al USR este anticreştin sau ateu şi împotriva referendumului pentru familie (…) Referendumul nu a fost o discuţie, pentru o lege, ci de modificare a Constituţiei şi, în momentul în care scriu că familia e formată dintr-un bărbat şi o femeie, eu nu mai pot recunoaşte în veci alte căsătorii şi ar intra în conflict cu ce se întâmplă în UE”, a mai spus publicistul.

În opinia sa, singurul scenariu plauzibil este că prin acest scandal Elena Lasconi a fost scoasă din joc, fiind terminată politic.

"Singurul scenariu cu care aş fi de acord este scoaterea ei din joc. Ea s-a terminat politic. Unde să se ducă? La AUR? Pe mine ştiţi ce m-a mirat? Că ne-am trezit cu ea cap de listă la europarlamentare. Ştiţi pe cine aş vedea eu cap de listă la USR? Pe Clotilde Armand. Românii nu vor vota chiar aşa cu încredere, nu trimitem aşa, pe oricine. Armand, da. E franţuzoiacă, dă bine, ştie şi o limbă străină. Când am văzut-o pe Lasconi cap de listă am rămas cu gura căscată (...) ea nu a fost niciodată useristă. Nu a ajuns din greşeală (primar USR), s-a trecut pe listă. Ea e chiar creştină”, a susţinut Ion Cristoiu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici