Ion Cristoiu, după adoptarea bugetului Capitalei: USR PLUS se va termina ca partid. A început să le placă la putere

  • Ion Cristoiu: Adoptarea bugetului Capitalei este rezultatul unei schimbări datorate plăcerii de a fi la putere.
  • Cristoiu observă că Nicuşor Dan s-a schimbat odată ajuns primar general, propunând deficite mai mari decât Gabriela Firea.
  • Ion Cristoiu: Accederea la putere, o capcană periculoasă care va duce la dispariţia USR PLUS ca partid.
2778 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, după adoptarea bugetului Capitalei: USR PLUS se va termina ca partid. A început să le placă la putere

Ion Cristoiu, după adoptarea bugetului Capitalei: USR PLUS se va termina ca partid

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că adoptarea bugetului Capitalei, după două săptămâni de război PNL-USR PLUS, este rezultatul unei schimbări datorate plăcerii de a fi la putere, cu toate avantajele care presupun acest lucru.

Ion Cristoiu spune că, spre deosebire de campania electorală pentru Primăria Capitalei, când promitea economii la buget, Nicuşor Dan s-a schimbat odată ajuns primar general, propunând deficite mai mari decât predecesoarea sa, Gabriela Firea, schimbare pe care o remarcă şi la USR PLUS.

„Gabi Firea era acuzată de Nicuşor Dan şi de electoratul lui că risipeşte. Vine unul econom. Deodată, omul econom, când a venit, a propus un deficit bugetar aproape mai mare decât al lui Gabi Firea. Cu Nicuşor Dan s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu toţi useristplusiştii. Au ajuns la putere. Eu aş înscrie la schimbarea lui Nicuşor Dan şi faptul că acum, la chestiunea ursului, nu au zis nimic, că Stelian Ion a dat înapoi la legile justiţiei, că după ce au făcut gălăgie că vor capul premierului, au renunţat. Au căzut într-o capcană clasică pentru partide infantile. A început să le placă la putere. Sunt partide care vin pe un val uriaş de emoţie. Când au ajuns acolo, ca şi USR PLUS, aveau de ales între friptură, care era tot mai mare, avantaje uriaşe, şi principii”, a explicat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că accederea la putere şi avantajele acesteia devin o capcană periculoasă care va duce la dispariţia USR PLUS ca partid.

„La ei s-a mai întâmplat un lucru. La PSD şi PNL, cei care ajung miniştri, au mai mai fost. Ei sunt de pe stradă. Gândiţi-vă că e unul care până mai ieri vindea mobile, vă dau un exemplu, şi ajunge ministru. În România, ţi se schimbă viaţa fundamental. Ai sepepist care-ţi zice să trăiţi, şi-amintesc toţi prietenii din copilărie că exişti, deja intri într-o  capcană. (...) Scapi foarte greu de capcana asta. Concluzia este faptul că ei se vor termina ca partid USR PLUS dacă au căzut în capcana asta. Încetul cu încetul, renunţă la toate principiile şi cei de la PNL s-au prins că vor să rămână la putere, că le place şi joacă politic. Dar rămâne totuşi acest conflict în care USR PLUS l-a tocat pe Nicuşor Dan”, a susţinut publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici