Ion Cristoiu: PSD şi PNL vor face în aşa fel încât să câştige AUR la europarlamentare. După, vor face o alianţă la parlamentare şi prezidenţiale pentru a „salva” democraţia

  • Ion Cristoiu: Din câte văd, faptul că liberalii nu fac nimic, vor merge pe liste comune cu PSD. Cred că şmecheria va fi asta: vor merge la europarlamentare rămânând la guvernare, dar cu liste separate. Vor face în aşa fel încât să câştige AUR europarlamentarele, victorie care nu înseamnă nimic.
  • Ion Cristoiu: Deci trebuie să câştige AUR, da? Ca să fie sirene. Toate televiziunile de partid şi de stat vor fi trompete, AUR, nenorocire, dau şi nişte sondaje (...) că ştiu ei să le manevreze şi atunci se va face o alianţă pentru parlamentare şi prezidenţiale, poate să fie şi pentru locale, şi o să avem o democraţie de o să ne ia dracu.
  • Ion Cristoiu: Până acum europarlamentarele erau un fel de parlamentare. Acum, dezbaterile până la europarlamentare vor fi intense, şi în România, despre relaţia cu UE. Războiul din Ucraina mai ales a dus la o centralizare ieşită din comun din partea Comisiei Europene (...) şi atunci oamenii vor fi atenţi la cine e cap de listă.
520 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: PSD şi PNL vor face în aşa fel încât să câştige AUR la europarlamentare. După, vor face o alianţă la parlamentare şi prezidenţiale pentru a „salva” democraţia

Ion Cristoiu: PSD şi PNL vor face în aşa fel încât să câştige AUR la europarlamentare. După, vor face o alianţă la parlamentare şi prezidenţiale pentru a „salva” democraţia

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că PSD şi PNL nu vor rupe coaliţia în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor, ci vor rămâne împreună la guvernare, vor candida separat şi vor face în aşa fel încât să câştige AUR pentru a putea apoi să justifice crearea unei alianţe de ”salvare” a democraţiei la parlamentare şi prezidenţiale.

“Din câte văd, faptul că liberalii nu fac nimic, vor merge pe liste comune cu PSD. Cred că şmecheria va fi asta:  vor merge la europarlamentare rămânând la guvernare, dar cu liste separate. Vor face în aşa fel încât să câştige AUR europarlamentarele, victorie care nu înseamnă nimic (...) Când se duc acolo, chiar dacă eşti fascist, devii bruxellist. Acolo e peşte de mâncat, bani, atmosferă”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu adaugă că, dacă AUR va câştiga alegerile europarlamentare, se va pune în mişcare o maşinărie politico-mediatică, de avertizare asupra pericolului fascist care pune în pericol democraţia din România.

„Din acel moment, vor începe sirenele lui Roaită: nenorocire, AUR va câştiga alegerile, ascensiunea fascismului... vreţi să vă dau titluri? Pericolul fascismului, fascismul revine în România (...) şi Ciucă şi Ciolacu se vor întâlni şi vor spune trebuie să salvăm democraţia din cauza AUR care este fascist, antisemit. Deci trebuie să câştige AUR, da? Ca să fie sirene. Toate televiziunile de partid şi de stat vor fi trompete, AUR, nenorocire, dau şi nişte sondaje (...) că ştiu ei să le manevreze şi atunci se va face o alianţă pentru parlamentare şi prezidenţiale, poate să fie şi pentru locale, şi o să avem o democraţie de o să ne ia dracu. Aşa cred că va fi”, a susţinut publicistul.

În opinia sa, PSD şi PNL sunt interesate ca lucrurile să decurgă astfel pentru ca, ulterior, să poată justifica realizarea unei alianţe, cu liste comune, la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi chiar locale.

“Au un mare interes să facă acest lucru. Vor justifica că e nevoie să rămână uniţi ca să salveze democraţia. Nu ştiu, se va numi Frontul Salvării Democraţiei şi vor fi pe liste comune. Dacă merge singur, PNL nu are şanse să intre în Parlament şi atunci o să împartă locurile cu PSD. Depinde şi de rezultatele la europarlamentare”, a explicat publicistul.

“Oamenii nu vor vota băieţi simpatici la europarlamentare"

Ion Cristoiu mai spune că la alegerile europarlamentare de anul viitor va conta foarte mult cine deschide listele partidelor cu candidaţi.

„La PSD am văzut că se vorbeşte despre dl. Tudose e cap de listă la europarlamentare. Până acum europarlamentarele erau un fel de parlamentare. Acum, dezbaterile până la europarlamentare vor fi intense, şi în România, despre relaţia cu UE. Războiul din Ucraina mai ales a dus la o centralizare ieşită din comun din partea Comisiei Europene, a UE. Practic, Ursula von der Leyen face ce vrea, în Israel s-a dus de capul ei, a şi intrat în conflict cu diplomaţia europeană, pompează miliarde într-un război care nu mai există, cel din Ucraina, şi atunci oamenii vor fi atenţi la cine e cap de listă”, a spus publicistul.

Ion Cristoiu susţine că listele de candidaţi pentru europarlamentare trebuie deschise de personaje care, în România, au imaginea că pot schimba ceva în relaţia cu Bruxelles-ul.

“Oamenii nu vor vota băieţi simpatici, ci se întreabă dacă poate să influenţeze politica UE. (...) Trebuie cineva care în România a devenit faimos pentru că intervine acolo, cum era Monica Macovei, oameni care au imaginea în România că au puterea să schimbe ceva. Pentru Mihai Tudose toată stima, e simpatic, e europarlamentar, dar (...) românii vor ţine cont de profilul candidatului, că ne reprezintă, este şi un pic suveranist. E ca şi cum s-ar vota pentru a conduce avioane. Nu cred că m-ar vota pe mine”, a mai spus publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici