Ion Diaconescu visează încă la revenirea PNŢCD

Înconjurat de vechii colaboratori şi prieteni din partid, uitat de aproape toţi politicienii de la putere, dar cu speranţa că visul său ca PNŢCD să revină pe scena politică se va îndeplini, fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu şi-a aniversat, sâmbătă, la sediul PNŢCD, 90 de ani de viaţă.

2 afișări
Imaginea articolului Ion Diaconescu visează încă la revenirea PNŢCD

Ion Diaconescu visează încă la revenirea PNŢCD

"E foarte greu, e cald, e îmbulzeală, e lume multă, sper să trec cu bine de această sărbătorire a 90 de ani, pentru vârsta mea este onorant, dar şi foarte obositor", a remarcat veteranul ţărănist, glumind pe seama vârstei sale: "Abia acum am prins şmecheria, cum e cu bătrâneţea".

Liderul ţărănist le-a vorbit celor prezenţi despre trecutul partidului, despre perioada pe care a petrecut-o în temniţă, despre lupta anticomunistă, dar mai ales despre viitorul PNŢCD, dând sfaturi tinerilor săi colegi să nu se abată de la principiile după care s-au călăuzit Ion Mihalache şi Corneliu Coposu şi exprimându-şi convingerea că acum partidul este pe drumul cel bun. "Sunt membru al PNŢCD de peste 70 de ani şi visul meu este ca partidul să-şi recapete locul pe scena politică", a spus Diaconescu.

Colegii de partid, foşti şi actuali lideri ai PNŢCD, au fost prezenţi la aniversare pentru a-i ura "La mulţi ani!", dar şi pentru a-i înmîna cadouri simbolice, cum ar fi flori, cărţi. Ion Diaconescu a primit chiar şi un clopoţel de la Şerban Bubenek, care l-a sfătuit să sune adunarea la partid. Academicianul Gabriel Tepelea, fost deputat, dar şi bun prieten, l-a felicitat pe liderul ţărănist, dar a uitat să-i dea cadoul pregătit. "Am venit la sultan, dar am uitat darul", a spus Ţepelea, întorcându-se. Din partea unei asociaţii a primit o diplomă, iar liderul ţărănist cu binecunoscuta sa candoare a întrebat: "Şi eu ce să fac cu ea?".

Unul dintre invitaţii primiţi în mod special de Diaconescu a fost Emil Constantinescu, fost preşedinte al României, care i-a oferit o "sabie de toledo". "Sunteţi un cavaler fără sabie", i-a spus Constantinescu sărbătoritului. El l-a elogiat pe Diaconescu în faţa presei, arătând că acesta este "la vârsta Patriarhilor", că este o personalitate istorică. "Occidentul nu mai are o asemenea personalitate ca Ion Diaconescu, care a îndurat torturi şi a rezistat în faţa comunismului, care a fost şi un om de stat neatins de nimic, nici de corupţie, nici de invidie", a afirmat Constantinescu.

Foştii parlamentari şi miniştri ţărănişti Constantin Dudu Ionescu, Barbu Piţigoi, Virgil Petrescu, Sorin Dimitriu, Gavril Dejeu, Ioan Mureşan au fost şi ei prezenţi, iar, printre marii absenţi, s-a remarcat fostul premier Victor Ciorbea. Preşedintele de acum al PNŢCD Marian Miluţ a ţinut să-şi exprime speranţa că Ion Diaconescu va rămâne ca un "sfetnic bun", alături de partid şi s-a grăbit să-l ajute pe acesta, atunci când venerabilul ţărănist a fost în încurcătură pentru că i s-a lipit o gumă de mestecat de pantof.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici