Ion Ştefan respinge cu fermitate acuzaţiile lui Daniel Suciu. Fostului ministru al Dezvoltării îl numise mincinos

  • Ministrul Ion Ştefan a transmis, miercuri seara, că respinge acuzaţiile fostului ministru al Dezvoltării
  • Daniel Suciu a spus că actualul ministru „a minţit cu desăvârşire” în privinţa reducerii posturilor secretarilor de stat
683 afișări
Imaginea articolului Ion Ştefan respinge cu fermitate acuzaţiile lui Daniel Suciu. Fostului ministru al Dezvoltării îl numise mincinos

Ion Ştefan respinge cu fermitate acuzaţiile lui Daniel Suciu, care îl numise mincinos

„De la preluarea mandatului de ministru al lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, din luna noiembrie 2019 şi până în prezent, pe PNDL I au fost decontate lucrări într-un total de 306.793.281,68 lei, către 446 de unităţi administrativ-teritoriale, pentru un număr de solicitări venite la MLPDA de 758. De asemenea, pe PNDL II, au fost decontate lucrări în valoare de 2.489.553.894,64 lei, pentru 1.728 de unităţi administrativ-teritoriale şi un total număr de solicitări de 3.656. Cumulat, pe PNDL I şi PNDL II, s-au făcut plăţi de 2.796.347.176,32 lei către 2.174 de unităţi administrativ-teritoriale, pentru 4.414 solicitări. În aceeaşi perioadă, au fost reţinute la plată solicitări la care am găsit neconformităţi. Pe PNDL I, s-a înregistrat un total plăţi reţinute de 92.498.145,79 lei, pe 122 de solicitări venite de la 89 de UAT-uri. Pe PNDL II, au fost reţinute la plată 627 solicitări, în valoare de 435.747.264,16 lei, venite de la 428 UAT-uri. Per total, este vorba despre 749 de solicitări reţinute pentru plăţi totale de 528.245.409,95 lei. Aceste informaţii sunt postate, în mod transparent, pe site-ul MLPDA, la secţiunea Plăţi şi PNDL. Domnul fost ministru (Suciu – n.r.) le poate studia acolo”, a scris ministrul Ion Ştefan pe Facebook.

Acesta a precizat că toate plăţile au fost făcute pe baza rapoartelor Inspectoratului de Stat în Construcţii şi/sau corp control la dispoziţia Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

„Dacă domnul fost ministru are informaţii concrete referitoare la avizarea la plată a facturilor neconforme, să ni le sesizeze şi vom face verificările necesare. Dacă se constată nereguli, şi funcţionarii vor fi traşi la răspundere. Rolul controalelor dispuse în teritoriu a fost acela de a scoate la iveală neregulile din proiectele PNDL şi de a stopa bătaia de joc pe bani publici”, a mai spus Ştefan.

Acesta a afirmat că respinge „cu fermitate” acuzaţiile fostului ministru.

„Resping cu fermitate acuzaţia adusă de domnul fost ministru al Dezvoltării cum că aceste controale au avut tentă politică. Ştim bine cu toţii că în vremea guvernării PSD, practica a fost cu totul alta. Acum, în ceea ce mă priveşte, nu este cazul. Rezultatele controalelor şi neregulile constatate au ajuns pe masa organelor de anchetă, fie trimise de noi, fie prin autosesizarea instituţiilor abilitate. Spre deosebire de domnul fost ministru, dar şi spre deosebire de predecesorii lui din acelaşi partid, eu am făcut ce Curtea de Conturi a României a constatat că ei trebuia să facă şi n-au făcut. Adică, să plătesc doar după ce s-a verificat lucrarea. De asemenea, sunt singurul ministru care şi-a asumat şi a semnat raportul Corpului de Control care a scris negru pe alb neregulile în derularea proiectelor pe PNDL I şi PNDL II”, scrie Ion Ştefan pe Facebook.

Cu privire la organigramă, Ştefan spune că fostul ministru se referă la organigrama sub care a funcţionat ministerul în timpul mandatului său.

„Pentru noua organigramă, la care are toată lumea acces, fiind postată pe site-ul ministerului, şi unde orice persoană interesată a putut face comentarii şi propuneri, evident informaţiile sunt în acord cu cele comunicate de noi. După ce vom adopta HG privind reorganizarea, vom reduce, aşa cum ne-am angajat, şi numărul personalului de conducere, dar şi numărul personalului de execuţie. Cu privire la linia politică, aşa cum se poate constata tot transparent de pe site-ul ministerului, la secţiunea Conducere, MLPDA are doar 6 secretari de stat şi un subsecretar de stat, potrivit numărului şi complexităţii domeniilor gestionate, şi nu un număr menit a răspunde sinecurilor şi intereselor de partid cum era în mandatul acestui fost ministru”, mai scrie Ştefan.

Fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu adus, miercuri, într-o conferinţă de presă, organigrama Ministerului Lucrărilor Publice pentru a demonstra că Ion Ştefan nu a redus posturile de secretari de stat şi a minţit.

„Ştiţi foarte bine, peste tot s-a lăudat domnul ministru că a redus linia politică Ministerului cu 30%, şi anume a tăiat posturi de secretar, de subsecretar de stat. Însă nu e prima dată, când domnul ministru a minţit cu desăvârşire”, a declarat Daniel Suciu într-o conferinţă de presă organizată, miercuri, la sediul PSD din Bucureşti.

Social-democratul a susţinut că nu ştia dacă să îl plaseze pe Ion Ştefan drept un „politruc incompetent” sau doar un „mincinos”, dar şi-a dat seama că puţin din amândouă.

„Am aici organigrama Ministerului Lucrărilor Publice, din care reiese următorul lucru: domnul ministru Ion Ştefan este secundat de către şase secretari de stat. Şase secretari de stat a avut şi fosta guvernare”, a spus fostul ministru al Dezvoltării în Guvernul Dăncilă.

Daniel Suciu a adăugat că ministrul liberal mai are pe lângă aceşti secretari de stat, alţi patru subsecretari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici