Ion Vasile: Când m-a revocat din funcţie, Ponta s-a comportat ca la biroul lui de avocatură

Senatorul Ion Vasile, care a fost revocat luni din funcţia de lider al organizaţiei judeţene Buzău a PSD, l-a criticat dur pe preşedintele PSD, Victor Ponta, despre care a spus că nu a ţinut cont de performanţele sale politice, "crezându-se la biroul lui de avocatură".

89 afișări
Imaginea articolului Ion Vasile: Când m-a revocat din funcţie, Ponta s-a comportat ca la biroul lui de avocatură

Ion Vasile: Când m-a revocat din funcţie, Ponta s-a comportat ca la biroul lui de avocatură (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Senatorul de Buzău a declarat că nu a fost invitat la şedinţa BPN de luni, ci s-a prezentat la şedinţă în momentul în care a aflat "din alte surse" că va fi luat în discuţie cazul organizaţiei judeţene a PSD Buzău.

Ion Vasile a spus că astfel de practici sunt total nedemocratice şi nestatutare şi că lui Victor Ponta i-a dat voturi din munca sa, iar acesta "a ajuns să facă propuneri crezând că conduce biroul lui de avocatură".

Fostul preşedinte al PSD Buzău a mai spus că în şedinţa de luni a BPN, după revocarea din funcţie i s-a propus o variantă de compromis, aceea de a-şi păstra funcţiile deţinute în PSD, la nivel central, respectiv funcţia de membru în Consiliul Naţional al PSD, de preşedinte al unei comisii din interiorul partidului care se ocupă de problemele revoluţionarilo,r dar şi funcţia de preşedinte al Comisiei de Sănătate Publică din Senat.

Ion Vasile a spus că nu poate face astfel de compromisuri şi a decis că este mai bine să plece din PSD.

"Nu am fost invitat la şedinţa BPN unde s-a luat în discuţie soarta filialei buzoiene, am auzit din timp şi m-am prezentat acolo, unde am constatat că nu se iau în calcul performanţele politice şi că mi se reproşează că am făcut plângere penală împotriva lu Boşcodeală. L-am întrebat pe Ponta a cui a fost propunerea de suspendare a mea şi mi-a zis că a lui şi atunci am zis că-mi dau demisia din toate funcţiile deţinute în partid şi că rămân doar cu cea de senator. Mi s-a propus de către conducerea partidului o variantă de compromis de a-mi păstra funcţiile deţinute la nivel naţional.

Nu am avut niciodată beneficii de pe urma partidului şi nici acum nu vreau să se spună că mă aleg cu ceva. Mi-am dat demisia din toate funcţiile deţinute care ţin de PSD, mi-am păstrat doar calitatea de senator pentru că-i respect pe cei care m-au votat şi în această calitate mai am multe de făcut. Ce-mi pare rău e că indivizii ăştia care vor veni îşi vor bate joc de oameni, dar dacă Ponta aşa înţelege să facă politică atunci probabil că partidul va ajunge la 7 la sută", a adăugat Ion Vasile.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Buzău, senatorul Ion Vasile, a fost revocat din această funcţie, prin decizia de luni a BPN, vicepreşedintele partidului Valeriu Zgonea urmând să coordoneze interimar filiala, până la convocarea Conferinţei judeţene.

Senatorul Ion Vasile a anunţat, luni, la ieşirea din sediul PSD, că demisionează din partid, al cărui membru este de la înfiinţare, şi că rămâne parlamentar independent, dar că nu se va afilia UNPR, el apreciind că a fost revocat de la şefia PSD Buzău "în mod stalinist".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici