Ion Vasile susţine că Cezar Preda nu are onoare şi exclude o colaborare cu acesta

Liderul UNPR Buzău, senatorul Ion Vasile, l-a atacat dur, într-o conferinţă de presă, pe preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, despre care a spus că "nu are onoare" şi că o colaborare cu acesta este exclusă, precizând însă că pot fi stabilite relaţii cu alţi membri democrat-liberali.

225 afișări

Senatorul Ion Vasile a declarat, sâmbătă după-amiază, că la nivel local colaborarea cu liderul PDL, deputatul Cezar Preda, este definitiv închisă, precizarea venind după ce democrat-liberalul a anunţat că va candida la şefia Consiliului Judeţean Buzău, iar liderul UNPR Buzău a dezvăluit că la nivelul celor două formaţiuni ar fi fost o înţelegere, neparafată, conform căreia Preda ar fi trebuit să candideze la Primăria Buzău, iar Ion Vasile la Consiliul Judeţean.

"În ceea ce priveşte relaţia noastră în plan local, pentru noi este un subiect trecut. Nu există nici virgulă, şi nici nimic la nişte comentarii făcute de liderii locali ai PDL. Deci, nu există chestiuni invocate că nu ne-am împăcat, dar putem colabora. Nu există aşa ceva, e închis subiectul pentru că noi mai promovăm ceva, şi anume onoarea, iar atunci când se calcă pe aşa ceva nu mai avem subiect de discuţii", a precizat senatorul UNPR, Ion Vasile.

Ion Vasile a adăugat că dacă legătura progresiştilor cu liderii PDL de la Buzău este total distrusă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre discuţiile cu simpli membri de partid.

"Nu avem ce discuta cu liderii politici la nivel de judeţ. Discutăm cu membrii lor, cu reprezentanţii în teritoriu, unde am găsit enorm de multă înţelegere în legătură cu demersul nostru", a precizat senatorul Ion Vasile.

Liderul UNPR Buzău spune că a existat o înţelegere discutată în mai multe rânduri şi la Bucureşti potrivit căreia Preda să fie candidat la Primăria Buzău, iar el la Consiliul Judeţean şi susţine că Cezar Preda va pierde alegerile la CJ.

"Contrar celor spuse prin nişte emisiuni şi declaraţii publice noi am avut un Gentelemen Agreement. Dacă domnul înţelege că relatiile interumane şi politice se fac doar prin protocoale, adeverinţe şi hârtii e problema domniei sale. Am avut o înţelegere discutată în mai multe rânduri şi la Bucureşti. Primăria Buzău, el sau terţă persoană şi Consiliul Judeţean, eu sau terţă persoană. Întelegerea a fost încălcată cu efectele pe care o să le vedeţi: domnul Preda va pierde alegerile la Consiliul Judeţean", a spus Ion Vasile.

Atacul liderului UNPR Buzău, senatorul Ion Vasile, vine la aproximativ două săptămâni după ce deputatul Cezar Preda a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va candida la şefia Consiliului Judeţean Buzău, iar ulterior Biroul Permanent Judeţean al partidului i-a validat candidatura cu unanimitate de voturi.

Tot atunci, Preda a declarat că, cel mai probabil, candidatul PDL la Primăria Buzău va fi Adrian Burducea, dar şi că organizaţia judeţeană a PDL nu va sprijini decât candidaţii partidului, singurul pact pe care formaţiunea ar putea să-l încheie cu UNPR urmând să fie unul de neagresiune politică în timpul campaniei electorale.

Ulterior, liderul UNPR, senatorul Ion Vasile a dezvăluit că au fost înţelegeri atât la Buzău, cât şi la Bucureşti, neparafate, ca el să fie susţinut la Consiliul Judeţean, iar Cezar Preda la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, adăugând că liderul-democrat liberal a încălcat flagrant pactul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici