Ionuţ Stroe (PNL): Din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după manual rusesc

„Din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după un manual rusesc de la Kremlin”, afirmă deputatul PNL Ionuţ Stroe după comentariile unui oficial de la Budapesta referitoare la o „pretinsă îngrădire” a dreptului arborării drapelului „aşa-zisului Ţinut secuiesc”.

399 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Stroe (PNL): Din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după manual rusesc

„Din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după un manual rusesc de la Kremlin. După declaraţiile controversate ale premierului Orban făcute în Transilvania astă vară, un alt reprezentant al statului maghiar încearcă să inventeze teme de scandal legate de România. Manualul folosit e acelaşi: reinterpretarea istoriei, inventarea de teritorii şi conflicte imaginare, toate care fac parte din bagajul extremismului. Textele par scrise de un propagandist de la est, nu de un lider al unui stat european din secolul 21. Comentariile preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, Zsolt Nemeth, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului aşa-zisului <ţinut secuiesc> sunt inacceptabile. E o temă inventată şi potrivită unor agitatori”, arată Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL aminteşte că ambasadorul Ungariei la Bucureşti a fost deja convocat la MAE, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, pentru a i se comunica poziţia părţii române.

„Toate cele 20 de minorităţi naţionale au dreptul de a-şi folosi însemnele specifice în privat, precum şi în public, în cadrul unor manifestări culturale şi religioase specifice. Dar nu există nicio unitate administrativ-teritorială în România cu denumirea de <ţinut secuiesc>, care să poată să aibă propriile însemne oficiale specifice. Cei care încearcă să sugereze altceva depăşesc limitele responsabilităţii şi ale bunei cooperări dintre cele două state vecine, parteneri strategici şi membri UE şi NATO”, încheie Stroe.

Ministerul Afacerilor Externe dezaprobă ferm comentariile preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, publicate luni pe pagina sa de Facebook, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului aşa-zisului ţinut secuiesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici