Iordache, despre modificarea legilor Justiţiei: Ne dorim o reală depolitizare, o independenţă reală

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a spus, miercuri, că modificarea legilor Justiţiei va duce ”o independenţă reală a Justiţiei şi fără niciun fel de intervenţie a factorului politic”.

350 afișări
Imaginea articolului Iordache, despre modificarea legilor Justiţiei: Ne dorim o reală depolitizare, o independenţă reală

Iordache, despre modificarea legilor Justiţiei: Ne dorim o reală depolitizare, o independenţă reală

”S-au spus foarte multe neadevăruri. Da, ne dorim o Justiţie independentă şi pentru aceea am făcut această comisie specială, pentru ca, printr-o dezbatere în Parlament, să vedem problemele şi tarele cu care se confruntă Justiţia şi în urma ascultării tuturor celor interesaţi să putem decide. Vreau să reamintesc celor care erau acum 13 ani în Parlament că modificările la cele trei legi s-au făcut prin asumarea răspunderii unui guvern în care ministrul Justiţiei era Monica Macovei. Fără o dezbatere reală şi prin asumarea răspunderii celor trei legi au fost modificate la acel moment. Ce ne dorim noi? şi fără niciun fel de intervenţie a factorului politic”, a spus deputatul PSD Florin Iordache la dezbaterile privind propunerile de modificare a Ne dorim o reală depolitizare, o independenţă reală a Justiţiei Legii 304 privind organizarea judiciară.

El a mai susţinut că modificarea legilor Justiţiei s-a făcut după o reală dezbatere a tuturor factorilor implicaţi.

”Da, a existat o dezbatere reală. Aţi avut posibilitatea să vă adresaţi la Curte. Respect dreptul dvs. Aveţi posibilitatea să contestaţi la Curte. Din fericire pentru noi, astăzi CCR ne-a dat dreptate. Tot din fericire pentru noi, la încercările dvs de a bloca o independenţă a Justiţiei noi vom demonstra că avem dreptate. Printr-o dezbatere reală, prin ascultarea tuturor asociaţiilor mai mari, mai mici - Asociaţia Procurorilor, Asociaţia Magistraţilor, Uniunea Judecătorilor, Parchet General, Ministerul Justiţiei, mediul academic... i-am ascultat pe toţi şi am luat cea mai bună decizie”, a adăugat Iordache.

El a mai spus că îşi doreşte judecători independenţi, fără presiune pe aceştia, precum şi ”o Justiţie normală”.

”De aici încolo, fără niciun fel de ingerinţă politică, judecătorii vor putea judecat potrivit propriei conştiinţe şi potrivit legilor în vigoare”, a conchis Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici