Iordache documentează plângerea la adresa lui Klaus Iohannis

Fostul ministrul al Justiţiei, Florin Iordache, a declarat marţi că plângerea pentru trădare ce ar urma să îl vizeze pe şeful statului Klaus Iohannis se află în stadiul de documentare, iar legat de reacţia preşedintelui Iordache spune că a declara "din start <> înseamnă a nega Constituţia".

497 afișări
Imaginea articolului Iordache documentează plângerea la adresa lui Klaus Iohannis

Iordache documentează plângerea la adresa lui Klaus Iohannis

"Să ne uităm în Constituţie ce e plângerea penală şi modul în care Parlamentul o poate adopta pentru anumite fapte. Să vedem care sunt motivele, cum o documentăm, sa o înaintăm Parlamentului să vedem care e votul. A spune din start <<Nu>> înseamnă a nega Constituţia", a declarat Florin Iordache, la Antena 3..

Întrebat de ce nu merge cu plângerea la Parchet, Iordache a completat: "dacă mergem la parchet, deocamdată este preşedinte pentru încă nouă luni, demersul e sortit eşecului. Noi deocamdată, la nivel parlamentar, documentăm o astfel de plângere. Când finalizăm, înaintăm presei, dar înainte colegilor noştri".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că plângerea de înaltă trădare anunţată de Liviu Dragnea este ”o fantezie a pesediştilor”, un demers politicianist care este sortit eşecului.

”Este un demers politicianist, care din capul locului, este sortit eşecului”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat de plângerea de înaltă trădare pregătită de liderii PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, duminică, deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, act premergător suspendării din funcţie a preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici