Iordache: Nu cred că vor reuşi să strângă 233 de colegi în sală. Se grăbesc în a se felicita

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că nu crede că liberalii vor reuşi să adune 233 de parlamentari în sală, iar dacă există social-democraţi care probabil s-ar gândi să dea votul de învestitură a Guvernului, se vor răzgândi săptămâna viitoare, în urma „prestaţiei PNL”.

151 afișări
Imaginea articolului Iordache: Nu cred că vor reuşi să strângă 233 de colegi în sală. Se grăbesc în a se felicita

Iordache: Nu cred că vor reuşi să strângă 233 de colegi în sală. Se grăbesc în a se felicita

„Ca să treacă de primul vot, acel vot trebuie să existe. Ca să fie acel guvern, ar trebui să aibă 233 de colegi în sală. Sincer, nu cred că vor reuşi să strângă 233 de colegi în sală”, a afirmat Florin Iordache, joi, la Parlament.

Întrebat dacă există şanse ca membri din PSD să voteze pentru învestirea Guvernului Orban, Florin Iordache a răspuns: „Chiar dacă ar fi colegi care şi-ar dori să finalizeze mai repede şi să învestească acest guvern, prin lista acestui Cabinet, prin această guvernare, prin prestaţia pe care o vor avea săptămâna viitoare, cred că nici cei care şi-ar fi dorit să voteze acest guvern, nu o vor mai face.”

Social-democratul consideră că liberalii se „grăbesc” în a se bucura de succesul învestirii.

„Am văzut că foarte mult dintre cei care sunt propuşi, deja se felicitau. S-au grăbit puţin, că înainte de a se felicita, trebuie să treacă de testul din Parlament, şi să vedem apoi, dacă trec testul de învestitură.”, a conchis Iordache.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor stabili, luni, calendarul pentru învestirea noului Executiv.

Cabinetul Orban are 16 ministere, un vicepremier şi un premier în persoana preşedintelui PNL. Urmează ca miniştrii să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi ulterior să aibă loc votul de învestitură pentru noul Guvern în Legislativ.

Taguri:
iordache,
vot,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici