Iorgulescu şi Ruşanu văd diferit obligativitatea contribuţiei candidaţilor PNL, de 2.500 de euro

Liberalul Adrian Iorgulescu, membru al BPC, a declarat, joi, la Costineşti, că ideea perceperii unei sume de 2.500 de euro candidaţilor partidului este o contribuţie pentru campania centrală care a fost discutată de către conducerea PNL, dar că aceasta este benvolă şi nu obligatorie.

16 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu şi Ruşanu văd diferit obligativitatea contribuţiei candidaţilor PNL, de 2.500 de euro

Iorgulescu şi Ruşanu văd diferit obligativitatea contribuţiei candidaţilor PNL, de 2.500 de euro

"Nu am primit un asemenea SMS. Sunt unul dintre candidaţi, nu pot să comentez mai mult. E o participare benevolă, voluntară, nu e obligatorie. Dacă eu vreau să o dau, o dau, dacă nu, nu mă poate obliga nimeni să o dau şi o să reflectez dacă e cazul să o dau sau nu. Este o sumă din care urmează să se achite obligaţiile partidului la nivel central. Există mâine un BPC, o Delegaţie Permanentă şi se vor clarifica toate aceste aspecte", a susţinut Adrian Iorgulescu.

Iorgulescu a explicat că a existat o discuţie de principiu în Biroul Permanent, dar a menţionat că el nu a primit niciun SMS din partea Biroului Permanent sau a Secretariatului General în legătură cu achitarea unei asemenea sume.

"A existat o discuţie in BPC referitor la modul în care se va realiza o sumă necesară în vederea derulării la nivel central al campaniei. Atât şi nimic mai mult", a apreciat liberalul.

El a menţionat că nu a fost întrebat, personal, despre acest subiect al contribuţiei, menţionând că se mai gândeşte dacă o va suporta sau nu.

"S-a vorbit despre o taxă, nu e vorba de nici o taxă, taxă poate să pună statul, taxă la partid nu există. Era vorba despre o eventuală contribuţie a candidaţilor pentru a se strânge o sumă cu care, la nivel central, să se facă o campanie la un anumit nivel de competenţă. Discuţia a fost de principiu, nu e o decizie care să aibă urmări imediate. Personal, nu am fost întrebat de nimeni. Voi candida, nu am dat aceşti bani şi mă gândesc dacă am să-i dau sau nu", a conchis Iorgulescu.

Ruşanu: Contribuţia de 2.500 de euro pentru candidaţii PNL este "benevolă, dar obligatorie"

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a declarat, joi, la Costineşti, că nu a primit SMS-ul lui Bogdan Olteanu, dar a subliniat că perceperea unei contribuţii din partea tuturor candidaţilor partidului este "o chestie normală", menţionând că această contribuţie este "benevolă, dar obligatorie".

"Nu nu am primit SMS-ul. Am fost în vacanţă. Am aflat astăzi de acest lucru. Este o chestie normală. Mi se pare corectă şi este bine că este la vedere, pentru că partidul la sediul central trebuie să aibă un fond de campanie la care trebuie să contribuie toţi candidaţii. Este o ştachetă pentru toată lumea", a susţinut vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu.

Liderul PNL a menţionat că i se pare mai corect aşa, decât să se ascundă acest lucru "pe sub masă", cum a procdat democrat-liberalul Ioan Oltean , la Bistriţa.

"Mi se pare mai corect aşa decât să ascunzi pe sub masă că nu dă nimeni şi de fapt să-i ceri fiecăruia aşa cum s-a făcut la Bistriţa. Ţineţi minte colegul Oltean de la PDL care a strâns nişte sume acolo", a spus Dan Radu Ruşanu.

Întrebat dacă este obligatorie sau benevolă această contribuţie, liberalul a spus că suma respectivă trebuie suportată de fiecare candidat.

"Am fost în vacanţă şi nu am fost la această decizie, da mi se pare corect ca să existe o contribuţie a fiecărui candidat la campania centrală a partidului. Este o sumă pe care trebuie să o suporte fiecare candidat pentru campania centrală a partidului. Dacă s-a luat această decizie nu poate să fie benevolă", a apreciat liderul PNL.

La menţiunea că ministrul Adrian Iorgulescu a susţinut că este o contribuţie benevolă, Ruşanu a conchis: „Fiecare va contribui benevol, dar obligatoriu!”.

Coordonatorul politic al campaniei electorale a liberalilor, Bogdan Olteanu, le-a amintit, prin SMS, candidaţilor PNL că termenul limită până la care pot să depună cei 2.500 de euro contribuţie pentru campanie expiră la 1 septembrie, avertizându-i că în caz contrat vor fi retraşi de pe liste.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici