Irimescu spune că se ţine de promisiunile făcute ciobanilor: S-a renunţat la numărul de câini, deci poate fi oricât de mare

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost chestionat, în plenul Senatului, cu privire la stadiul în care se află legea vânătorii, împotriva căreia au protestat ciobanii în luna decembrie a anului trecut, oficialul replicând că îşi respectă promisiunile.

885 afișări
Imaginea articolului Irimescu spune că se ţine de promisiunile făcute ciobanilor: S-a renunţat la numărul de câini, deci poate fi oricât de mare

Irimescu spune că se ţine de promisiunile făcute ciobanilor: S-a renunţat la numărul de câini, deci poate fi oricât de mare (Imagine: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

''Cu tot respectul, domnule ministru, pe 15 decembrie ne-a vizitat o mare masă de ciobani. Ei au avut nişte probleme clare şi punctuale. Erau trei: câinii de la stână, perioada de păşunare şi subvenţiile. Subvenţiile am înţeles că se vor rezolva după data de 8 aprilie. În fine, nu înţeleg de ce aşa tărziu, dar bine că este mai târziu decât niciodată. Problema este că atunci, sub presiune, s-a încheiat un protocol cu reprezentanţi ai crescătorilor de oi şi nu ai ciobanilor ca atare. Normal este dacă parafezi ceva să te şi ţii de cuvânt. Între timp am înţeles că nu mai este valabil respectivul protocol, că aţi revenit dumneavoastră, ca minister, asupra punctului de vedere privind câinii şi, de asemenea, asupra perioadei de păşunat", a declarat senatoarea ALDE Cristiana Anghel.

Ministrul Agriculturii a afirmat că, din punctul său de vedere, promisiunile vor fi onorate.

"Noi ne-am ţinut de promisiune. A fost un grup de lucru între Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului şi partenerii sociali, respectiv ciobanii", a replicat Achim irimescu.

El a precizat că proiectul de modificare se află la Camera Deputaţilor.

"În principiu s-a renunţat la numărul de câini, deci poate fi oricât de mare, iar la problema păşunatului, care este cea mai sensibilă, s-a ajuns la concluzia ca între 6 decembrie şi 31 martie să poată păşuna numai pe terenurile pe care le deţin, deci fără să afecteze în deplasare. Noi trebuie să ţinem cont şi de fermierii noştri, trebuie să avem totdeauna un echilibru foarte bun între crescătorii de ovine şi fermieri", a conchis ministrul Agriculturii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici