Iuşcenko: Canalul Bâstroe, teritoriu suveran al statului ucrainean

Preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, a declarat că zona canalului Bâstroe este teritoriu suveran, unde statul ucrainean are dreptul de a desfăşura o activitate suverană, poziţie comunicată României.

3 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko: Canalul Bâstroe, teritoriu suveran al statului ucrainean

Iuşcenko: Canalul Bâstroe, teritoriu suveran al statului ucrainean

Referindu-se la problema canalului Bâstroe, Iuşcenko a declarat, potrivit traducerii oficiale asigurate în timpul declaraţiilor, că acesta este teritoriu suveran unde statul ucrainean are dreptul de a desfăşura o activitate suverană "în această privinţă".

"Este o poziţie generală, lucru care astăzi a fost adus la cunoştinţa părţii române. Astăzi, această chestiune ne-a luat cel mai mult timp în discuţii", a spus Iuşcenko.

El a menţionat că problema Bâstroe a fost discutată în comisia prezidenţială mixtă româno-ucraineană, precum şi faptul că partea ucraineană va asigura realizarea tuturor obligaţiilor internaţionale asumate referitoare la protecţia mediului.

"În minuta de astăzi sunt menţionate trei lucruri: am menţionat că am discutat această chestiune în comisia prezidenţială; că partea ucraineană va asigura realizarea tuturor obligaţiilor internaţionale adoptate de Ucraina referitor la protecţia mediului înconjurător - Convenţia UNESCO şi obligaţiunile internaţionale care au apărut în această problemă - ceea ce este de la sine foarte important; şi am convenit că vom stabili o monitorizare comună a tuturor proiectelor dezvoltate în Delta Dunării", a spus Iuşcenko, potrivit traducerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici