Ivan: Băsescu duce o luptă personală cu USL şi are un mod primitiv de a gândi politic

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, joi, că prin amânarea promulgării bugetului preşedintele Traian Băsescu duce o luptă personală cu Guvernul USL şi denotă "un mod primitiv" de a gândi politic, şeful statului punând "orgoliul personal înaintea interesului naţional".

85 afișări
Imaginea articolului Ivan: Băsescu duce o luptă personală cu USL şi are un mod primitiv de a gândi politic

Cătălin Ivan (Ştefan Micsik / Mediafax Foto)

"Traian Băsescu, prin faptul că amână acest buget, nu face decât să amâne aceste măsuri pe care Guvernul USL le-a propus. Este o luptă personală a lui Traian Băsescu, singurul lider al opoziţiei, cu Guvernul USL. Arată modul primitiv în care Traian Băsescu gândeşte politica în România. Îi ştim caracterul conflictual acestuia, dar mi se pare total iresponsabil să pui toată ţara într-o situaţie atât de dificilă în faţa partenerilor externi", a spus Ivan.

El a arătat că această tergiversare a promulgării bugetului nu face decât să ducă la evoluţii negative ale cursului de schimb, la o creştere a preţului cu care se împrumută România şi la creşterea dobânzilor, ceea ce înseamnă costuri mai mari şi, practic, mai mulţi bani daţi pe dobânzi la credite.

"Traian Băsescu nu ne mai surprinde, pune interesul personal, orgoliul personal înaintea interesului naţional. Nicăieri în lume, nici în lumea a treia, nu se întâmplă ca un şef de stat să se opună bugetului propus de Executiv", a mai spus Ivan.

El a arătat că bugetul propus de USL este unul avantajos pentru români, pentru că peste cinci milioane de români vor avea o creştere a pensiilor, pentru că se creşte salariul minim, cresc salariile profesorilor debutanţi, cresc cu 10% subvenţiile pentru cămin şi sunt prevăzute trei miliarde de lei pentru profesorii şi funcţionarii care au câştigat porcese în instanţă, fiind prevăzute, totodată, şi creşteri importante de fonduri pentru Educaţie şi Sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici