Joe Biden menţine limitele privind acceptarea refugiaţilor în SUA, dar accelerează procedurile

  • Joe Biden accelerează procedurile de admitere a refugiaţilor, dar menţine nivelul la 15.000 de persoane anual
  • Lideri democraţi din Congres ceruseră primirea unui număr mai mare de refugiaţi
  • Administraţia de la Washington ar putea decide primirea unui număr mai mare de refugiaţi anul viitor
383 afișări
Imaginea articolului Joe Biden menţine limitele privind acceptarea refugiaţilor în SUA, dar accelerează procedurile

Sursa foto: Mediafaxfoto

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a emis o ordonanţă executivă prin care accelerează admiterea refugiaţilor, dar menţine nivelul acestora în 2021 la 15.000 de persoane, o limită stabilită de fosta Administraţie Donald Trump, informează publicaţia The Hill.

Ordonanţa prezidenţială va permite şi acceptarea unor refugiaţi din regiuni excluse de fosta Administraţie Donald Trump, inclusiv din unele zone din Africa şi Orientul Mijlociu.

Lideri politici democraţi din Congres, inclusiv preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, ceruseră creşterea numărului de refugiaţi acceptaţi anual. În februarie, chiar Administraţia Joseph Biden propusese admiterea a 62.500 de refugiaţi anual.

Acum, un membru al Administraţiei de la Washington a descris politica în domeniul refugiaţilor ca fiind "restrictivă", însă a argumentat că sunt îmbunătăţiri, în contextul în care "le este oferită protecţie refugiaţilor vulnerabili care nu beneficiau până acum de acest program".

Administraţia Joseph Biden ar urma să accepte mai mulţi refugiaţi începând de anul viitor. Preşedintele Joseph Biden a solicitat recent 4,3 miliarde de dolari pentru Oficiul Transferului Refugiaţilor (ORR), fixând obiectivul primirii a 125.000 de refugiaţi în anul 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici