Joe Biden, vizită istorică la Tulsa. A devenit primul preşedinte american prezent la comemorarea celui mai violent masacru rasial comis în Statele Unite ale Americii

  • Preşedintele Joe Biden a mers marţi în Tulsa, Oklahoma la comemorarea unei tragedii
  • În urmă cu 100 de ani a avut loc una dintre cele mai mari tragedii pe motive rasiale
  • Până la 300 de persoane de culoare au fost omorâte în districtul Greenwood în 1921
2170 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, vizită istorică la Tulsa. A devenit primul preşedinte american prezent la comemorarea celui mai violent masacru rasial comis în Statele Unite ale Americii

Sursa foto: profimedia

Ultimul an a redeschis una dintre cele mai serioase răni din istoria Americii, problema rasială. De mai bine de 12 luni mişcarea Black Lives Matter a luat amploare iar preşedintele Joe Biden a mers marţi în Oklahoma, la 100 de ani de la tragedia din Tulsa. 
 
JOE BIDEN - Preşedintele SUA: Nu ne facem niciun favor dacă ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic sau că nu ne afectează în ziua de astăzi pentru că chiar ne afectează şi astăzi. Nu putem să alegem să învăţăm doar ce ne dorim şi nici nu ar trebui să facem asta.
 
Pe 31 mai şi 1 iunie, în 1921, nu mai puţin de 300 de persoane de culoare au fost omorâte în districtul Greenwood de o mulţime de albi furioasă. Supravieţuitorii acelui asalt au fost nevoiţi să se mute în tabere supervizate de Garda Naţională.
 
La 100 de ani distanţă, Joe Biden a mers în Tulsa. S-a întâlnit cu trei persoane din comunitatea Greenwood care au trecut prin violenţele din acea perioadă interbelică.
 
Dacă în urmă cu un an Donald Trump a fost întâmpinat cu proteste când a mers la Tulsa la comemorare, Joe Biden a avut parte de o altă primire.
 
JOE BIDEN - Preşedintele SUA: Mă îndoiesc că vreunul dintre voi ar fi aici dacă nu v-ar păsa cu adevărat despre asta. Cu siguranţă nu a venit Diavolul să mă asculte. Dar chiar spun ce cred. Să nu cedăm. Să nu cedăm. Aşa cum spune o vorbă veche: "speranţa moare ultima".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici