Joseph Daul: Klaus Iohannis a fost un pilon al stabilităţii şi responsabilităţii în România

Fostul lider al PPE, Joseph Daul, a transmis, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a fost un pilon al stabilităţii şi responsabilităţii în România şi că merită al doilea mandat la Cotroceni.

1078 afișări
Imaginea articolului Joseph Daul: Klaus Iohannis a fost un pilon al stabilităţii şi responsabilităţii în România

Joseph Daul: Klaus Iohannis a fost un pilon al stabilităţii şi responsabilităţii în România

„Pe măsură ce anul se încheie, doresc să văd o altă victorie cu preşedintele Klaus Iohannis reales din funcţia de şef al statului României. În ultimii 5 ani, preşedintele Iohannis a fost un pilon al stabilităţii şi responsabilităţii în România. Când socialiştii au subminat continuu statul de drept şi au slăbit sistemul judiciar zilnic, preşedintele Iohannis a acţionat ca un portar al credibilităţii şi legitimităţii româneşti. Foarte respectat, preşedintele Iohannis s-a bucurat nu numai de o credibilitate puternică, ci şi de încredere reciprocă între liderii europeni. Ca un european convins, preşedintele Iohannis a luptat din greu pentru a menţine România pe calea sa proeuropeană şi pentru a face ţara un partener de încredere în UE”, a transmis Joseph Daul, într-un mesaj remis MEDIAFAX.

El a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis a unit toţi românii sub aceeaşi viziune.

„În calitate de om de stat, preşedintele Iohannis a unit toţi românii sub aceeaşi viziune. A făcut fiecare român mândru de ţara lor şi a răspuns apelului românilor luând o poziţie puternică în apărarea statului de drept, a unei justiţii independente şi a luptei împotriva corupţiei. Prin iniţiativa sa de a organiza un referendum în mai anul trecut, el a oferit fiecărui român o voce şi puterea de a decide ce este mai bine pentru ţară. Alegerea a fost extrem de clară - românii au ales o societate bazată pe statul de drept”, a subliniat Daul.

În încheiere, fostul lider PPE i-a urat succes lui Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

„Înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, aş dori să-i doresc o victorie electorală clară pentru un al doilea mandat puternic. Mizăm pe unitatea de centru-dreapta românească. Sunt convins că România se află în cele mai bune mâini cu preşedintele Iohannis şi premierul Ludovic Orban la cârma ţării. Spre deosebire de socialişti, am încredere că îşi vor servi cetăţenii şi că vor oferi soluţiile şi oportunităţile pe care românii le-au solicitat ”, a conchis Joseph Daul.

Donald Tusk a fost ales, miercuri seară, noul preşedinte al PPE.

Taguri:
daul,
iohannis,
ppe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici