Jurnalistul Mihai Creangă, decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru decorarea post-mortem cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler jurnalistului Mihai Creangă, care a murit în seara de Crăciun, la vârsta de 77 de ani.

528 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul Mihai Creangă, decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Sursa FOTO: Profimedia Images

„În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru contribuţia esenţială adusă la apărarea libertăţii presei şi la promovarea principiilor democraţiei, precum şi pentru abnegaţia cu care s-a opus abuzurilor regimului comunist, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Pentru Merit» în grad de Cavaler ziaristului Mihai Creangă”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Mihai Creangă, în vârstă de 77 de ani, a murit în ziua de Crăciun. El a fost redactor-şef la „România Liberă” şi unul dintre jurnaliştii care s-au opus dictaturii comuniste. În 1989, acesta a stat în arestul Securităţii mai bine de trei luni, pentru că a făcut parte dintr-un grup de disidenţi care au scos un ziar clandestin ce s-a opus regimului lui Ceauşescu.

„A murit ziaristul Mihai Creangă. În zi Sfântă, de Crăciun, a urcat la cele veşnice. Dumnezeu să îl odihnească! Mihai Creangă este cel care alături de tatăl meu, ziaristul Anton Uncu, de ziaristul Petre Mihai Bacanu, de Ştefan Niculescu Maier şi de tipograful Alexandru Chivoiu a făcut parte dintr-un grup de disidenţi grupul «Acţiunea R» (Acţiunea România) care prin puterea condeiului şi a unui ziar clandestin s-a opus dictaturii comuniste şi ceauşiste. Au fost toţi arestaţi şi condamnaţi la închisoare, decembrie 1989 fiind momentul eliberării acestora. Dintre toţi, doar Ştefan Niculescu Maier şi Petre Mihai Bacanu mai sunt în viaţă!”, a fost anunţul făcut pe Facebook de Daniel Uncu, fiul ziaristului Anton Uncu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici