Karl Nehammer nu a vorbit despre Schengen sau România în discursul de la Bucureşti

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a vorbit, la Congresul PPE, despre migraţie ilegală şi despre necesitatea ca graniţele externe să fie apărate, însă nu a spus nimic despre intrarea României în Spaţiul Schengen.

668 afișări
Imaginea articolului Karl Nehammer nu a vorbit despre Schengen sau România în discursul de la Bucureşti

Karl Nehammer nu a vorbit despre Schengen sau România în discursul de la Bucureşti

Karl Negammer a spus, la Bucureşti, la Congresul PPE, că nu trebuie uitat faptul că Uniunea Europeană este cel mai de succes proiect de pace pe continent pentru sute de milioane de oameni.

El a vorbit despre „datoria” de a fi în această perioadă alături de Ucraina, invadată de Federaţia Rusă.

„Avem încă o dată război pe teritoriul european. Federaţia Rusă a atacat Ucraina şi a fost corect ca Uniunea Europeană să stea alături de poporul ucrainean. Noi îi vom sprijini în continuare. Austria este un stat neutru, dar neutralitatea nu înseamnă să nu ai o opinie, să nu ai o poziţie. Războiul este o crimă şi sancţiunile sunt necesare, solidaritatea şi asistenţa pentru Ucraina reprezintă o datorie, o datorie umană”, a declarat cancelarul Nehammer.

Acesta a vorbit despre anul 2024 care „va fi un an istoric”, cu multe alegeri.

„Noi trebuie să scăpăm de birocraţie, astfel încât cercetarea şi inovaţia să marcheze viitorul nostru, nu prohibiţia şi politicile. Dacă noi vrem să facem faţă politicilor mondiale, pentru că noi trebuie să exportăm, produsele noastre trebuie să poată fi cumpărate peste tot în lume, trebuie să impulsionăm producţia. Noi, ca politicieni, trebuie să creăm condiţiile pentru producţie, pentru industrie, iar cei care doresc să producă să poată face acest lucru, să li se permită, să li se faciliteze activitatea, pentru că dezvoltarea este atât de importantă pentru UE”, a mai spus Karl Nehammer.

Nehammer, care se opune intrării României în Spaţiul Schengen, nu a vorbit despre acest subiect la Congresul PPE. În schimb, a vorbit despre măsurile care ar trebui luate pentru a opri migraţia ilegală.

„La aceste alegeri miza este mare. Vedem că în UE partidele se radicalizează atât cele de stânga, cât şi cele de dreapta. Acest lucru nu este bun pentru Uniunea noastră, este datoria noastră să luăm în serios temerile şi preocupările cetăţenilor noştri. Trebuie să ne întrebăm noi, ca forţă de centru-dreapta, ce putem să le oferim, cum putem să le dăm o lume mai bună? Prin politici credibile, arătându-le că noi suntem capabili să continuăm pe această cale, că luăm preocupările oamenilor în serios. De exemplu, migraţia. Mai ales migraţia ilegală. Nouă ne trebuie apărare la graniţele externe. Colegul meu finlandez a spus: Finlanda este ameninţată de migraţia ilegală din Federaţia Rusă. Trebuie să luăm aceste preocupări în serios şi trebuie să luăm în serios graniţele externe şi să oferim asistenţă la graniţă. Acele graniţe au nevoie de finanţare. Au nevoie de proceduri de azil rapide, rapid implementate şi trebuie să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi”, a precizat cancelarul Austriei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici