Kelemen: Am votat pentru schimbarea în bine

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru "schimbarea în bine" şi pentru o reformă "după care omul să fie pe primul loc", iar la referendum a votat aşa cum a promis, cu "Nu" la ambele întrebări.

19 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Am votat pentru schimbarea în bine

Kelemen: Am votat pentru schimbarea în bine (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a votat la secţia deschisă în Primăria din comuna natală Cârţa, din judeţul Harghita.

"Am votat pentru schimbarea în bine, pentru viitorul României, pentru reformarea statului hipercentralizat şi pentru o reformă după care omul să fie pe primul loc, cetăţeanul care creează valori materiale şi spirituale. Cu el trebuie să începem fiecare zi, noi, politicienii, şi fiecare decizie trebuie luată în funcţie de necesităţile cetăţenilor", a spus el.

Despre votul la referendum, Kelemen a spus că a votat aşa cum a promis, cu "Nu" la ambele întrebări.

"Sunt conştient şi convins că soluţia pentru reformarea Parlamentului nu este sistemul unicameral. Eu am o contrapropunere pentru un sistem bicameral, dar Senatul să fie Camera Regiunilor. Sistemul unicameral nu cred că este calea viitorului. Sunt convins că dacă vrem să mergem spre un stat descentralizat nu cu o singură cameră trebuie să proiectăm viitorul", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici