Kelemen: Căutăm soluţii acceptabile. Să ţinem cont de interesele României şi ale comunităţii maghiare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că Uniunea caută soluţii la propunerea PDL de reorganizare administrativ-teritorială a ţării care să ţină cont de interesele României şi ale comunităţii maghiare, apreciind că fiecare parte trebuie să accepte un compromis.

795 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Căutăm soluţii acceptabile. Să ţinem cont de interesele României şi ale comunităţii maghiare

Kelemen: Căutăm soluţii acceptabile. Să ţinem cont de interesele României şi ale comunităţii maghiare (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Kelemen a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că se poate găsi o soluţie, dar fiecare parte trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi să accepte un compromis.

"Vom încerca să căutăm soluţii acceptabile pentru noi, să ţinem cont de interesele României şi ale comunităţii maghiare. Aceste două lucruri trebuie armonizate şi trebuie să meargă împreună. Noi nu putem să nu ţinem cont de interesele comunităţii maghiare, fiindcă asta este menirea noastră înainte de orice, de a susţine interesele electoratului nostru şi datorită încrederii comunităţii maghiare suntem noi în Parlament şi pentru a susţine interesele sale facem politică. Se poate găsi o soluţie, dar fiecare trebuie să fie înţelept şi să accepte un compromis. Important este, din punctul nostru de vedere, interesul comunităţii maghiare, indiferent dacă vorbim de Harghita, Covasna, Mureş sau Sălaj, Bihor, Cluj, Satu Mare. Vom susţine acea variantă pentru care vom avea şi susţinerea colegilor din organizaţiile teritoriale", a spus liderul UDMR.

Preşedintele UDMR a adăugat că delegaţia Uniunii a reiterat, marţi, la consultările de la Cotroceni, faptul că UDMR nu poate susţine varianta PDL de reorganizare administrativ-teritorială a ţării.

"Noi am spus la discuţiile de la Cotroceni că nu putem susţine varianta PDL cu cele opt regiuni transformate în opt judeţe şi am spus că pentru aşa ceva nu există susţinerea Uniunii. Cel mai important lucru în acest moment este ca tot ce am făcut într-un an şi jumătate, privind reformele, menţinerea echilibrului bugetar, reducerea cheltuielilor şi a deficitului, să nu aruncăm în aer după un an şi jumătate, fiindcă România nu are nevoie de o criză politică, de o instabilitate politică şi trebuie să găsim o soluţie, admiţând că o reformă administrativă este necesară, dar aceasta trebuie susţinută de o majoritate", a conchis Kelemen.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la Cotroceni, că luni se va face un anunţ oficial în privinţa reorganizării teritoriale, în coaliţie continuând până atunci discuţiile, şeful statului menţionând, în acest context, că orice soluţie este mai bună decât actuala stare de fapt.

Şeful statului a menţionat că propunerea de reorganizare discutată la Cotroceni marţi - care prevede opt mari judeţe - nu este susţinută de UDMR.

El a declarat că s-a convenit ca discuţiile să continue în coaliţie până luni, când se va face un anunţ oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici