Kelemen despre Constituţie: Lucrurile merg într-o direcţie bună, dar nu vreau să deschid şampania

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune despre dezbaterile privind revizuirea Constituţiei că "lucrurile merg într-o direcţie bună", liderii USL fiind "neaşteptat de receptivi", însă a adăugat că nu vrea să deschidă de acum şampania, deoarece încă nu există motive de sărbătoare.

373 afișări
Imaginea articolului Kelemen despre Constituţie: Lucrurile merg într-o direcţie bună, dar nu vreau să deschid şampania

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Întrebat, sâmbătă, de corespondentul MEDIAFAX, dacă este mulţumit de modul în care decurg dezbaterile la Comisia pentru revizuirea Constituţiei, Kelemen Hunor a răspuns că are impresia că "lucrurile merg într-o direcţie bună şi într-o normalitate absolut europeană".

"Viteza este foarte mare. Eu am spus că anumite lucruri nu mi-au plăcut, mai ales în faza în care lucra Forumul constituţional. În acest moment, pot să vă spun că, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu liderii din USL, ceea ce pentru minoritatea maghiară este important, am impresia, dar nu vreau să deschid acum şampania şi să sărbătorim, că nu avem nimic de sărbătorit, dar am impresia că lucrurile merg într-o direcţie bună şi într-o normalitate absolut europeană. Trebuie să aşteptăm raportul, dezbaterile în Comisie luni şi marţi, rămân câteva chestiuni care în continuare trebuie clarificate, dar, de o săptămână încoace, parcă, parcă lucrurile s-au îmbunătăţit. Trebuie să aşteptăm raportul. Atât pot să vă spun că, din partea liderilor USL, vorbesc de preşedintele Victor Ponta şi de preşedintele Crin Antonescu, am constatat în ultimele zile o deschidere şi o receptivitate normală şi, hai să spun aşa, poate unii ar spune neaşteptată", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a fost întrebat dacă în aceste condiţii UDMR ar putea susţine noua Constituţie.

"Aşteptăm raportul, votul în Senat, apoi la începutul lunii septembrie votul în Camera Deputaţilor, aşteptăm raportul Comisiei de la Veneţia şi abia atunci vom putea spune dacă vom susţine sau nu vom susţine. În acest moment, nu am niciun motiv să cred că, dacă mergem aşa cum am pornit în această săptămână, această Constituţie nu poate fi susţinută, dar asta nu e încă o decizie", a răspuns Kelemen.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat, sâmbătă, la Sărbătoarea Casei Maghiare din Bistriţa, ocazie cu care s-a constituit şi organizaţia de femei a UDMR Bistriţa-Năsăud.

Marţi, Kelemen Hunor declara, la RFI, că UDMR nu va susţine viitoarea Constituţie, dacă aceasta va fi mai puţin coerentă decât precedenta, preşedintele Uniunii criticând, totodată, ritmul prea alert în care sunt adoptate amendamentele de către comisia parlamentară de revizuire a legii fundamentale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici