Kelemen despre ordonanţa care modifică legile justiţiei: Soluţia ideală este abrogarea integrală

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat la RFI, referindu-se la ordonanţa care modifică legile justiţiei, că soluţia ideală ar abrogarea integrală a acesteia. „Domnul Toader greşeşte”, a spus Kelemen, adăugând că nu înţelege de ce a fost dată ordonanţa.

810 afișări
Imaginea articolului Kelemen despre ordonanţa care modifică legile justiţiei: Soluţia ideală este abrogarea integrală

Kelemen despre ordonanţa care modifică legile justiţiei: Soluţia ideală este abrogarea integrală

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a critică OUG 7, care modifică legile justiţiei, spunând la RFI că Ministerul Justiţiei intră în conflict cu Parlamentul şi cu sistemul judiciar.

Kelemen Hunor consideră că ”în acest moment, această Ordonanţă nu are nicio utilitate, nu este raţională”.

„Eu nu pot să înţeleg de ce a dat domnul Toader această Ordonanţă de Urgenţă, sunt câteva chestiuni care nu numai că ar fi trebuit discutate, dar nici măcar nu ar fi trebuit modificate din legislaţia adoptată în 2017 şi în 2018”, a afirmat liderul maghiar.

Potrivit lui Kelemen, „acum, brusc, Parlamentul se trezeşte că tot ce am făcut se modifică şi Parlamentul nu mai are nicio treabă, deci domnul Toader din acest punct de vedere iarăşi greşeşte. Noi am susţinut că în interiorul CSM-ului, secţia de procurori şi secţia de judecători trebuie separate, fiecare merge pe pârtia lui. Noi am susţinut vechimea de 18 ani pentru a accede la Înalta Curte şi la Parchetul General. Iarăşi, nu e bine să schimbi, permanent intră în conflict ministerul cu Parlamentul şi cu sistemul judiciar. Controlul ierarhic trebuie păstrat”.

Întrebat dacă nu ar fi o soluţie mai bună abrogarea integrală a OUG 7, Kelemen Hunor a răspuns: „Asta ar fi soluţia ideală, dar asta trebuie să facă Guvernul, nu poate să facă Parlamentul. Până când ajunge pe masa Parlamentului trece prea mult timp. Eu am cerut şi o astfel de intervenţie la OUG 114, prorogarea termenului, de exemplu, tot Guvernul poate să facă”.​

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici