Kelemen: Este vina Guvernului dacă partidele extremiste obţin anumite procente la alegeri

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la Bistriţa, că în situaţia în care candidaţii la alegerile prezidenţiale care reprezintă partide extremiste vor obţine anumite procente la alegeri, va fi vina Guvernului, pentru că nu a reuşit să gestioneze criza economică.

35 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Este vina Guvernului dacă partidele extremiste obţin anumite procente la alegeri

Kelemen: Este vina Guvernului dacă partidele extremiste obţin anumite procente la alegeri (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Kelemen a răspuns astfel, într-o conferinţă de presă, întrebării unui jurnalist care a vrut să ştie care este părerea sa despre şansele candidaţilor care vin din zona partidelor cu mesaj ultranaţionalist.

"Voturi multe nu vor obţine, dar ceva-ceva tot vor obţine şi nu neapărat dintr-o politică antimaghiară şi ultranaţionalistă. Nu asta va sta pe primul loc. Noi am stat patru ani la guvernare cu PNL şi doi cu PDL. PRM a încercat să facă valuri că vin ungurii şi fură ţara. Nu fură ungurul ţara, că e şi ţara lui. Nici eu nu fur din buzunarul meu şi nu fur nici din al altuia. Românii au înţeles până la urmă că maghiarii din România nu vor Ardealul şi nu vor fura nici Ardealul şi nici secuimea. Şi degeaba a încercat Corneliu Vadim Tudor, că nu a intrat în Parlament", a afirmat Kelemen.

Candidatul UDMR la Preşedinţie a adăugat, însă, că partidele extremiste de stânga sau de dreapta au posibilitatea de a reveni pe scena politică atunci când există o criză economică şi politică foarte puternică şi când siguranţa zilei de mâine dispare, iar omul este tentat să meargă spre o extremă sau alta, aşa cum se întâmplă în ţări din UE sau din lumea întreagă.

"De aceea va avea câştig de cauză, între ghilimele, fiindcă nu va câştiga alegerile, dar va obţine câteva procente, sper puţine, Vadim sau altcineva din acea zonă. Şi aici, de fiecare dată, responsabil e Guvernul în funcţie fiindcă el nu a reuşit să gestioneze criza economică şi financiară şi a lăsat să fie dominantă lipsa de speranţă. Criza economică şi financiară scot extremiştii la suprafaţă, dar eu sunt convins că nu vor avea foarte multe voturi", a spus Kelemen Hunor.

Candidatul UDMR a adăugat că nu are nicio rezervă să participe la o dezbatere cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"Nu mi-e frică de nimeni, nici de Corneliu Vadim Tudor. Sunt cel mai relaxat candidat. Nu am nimic de pierdut. Sunt un om echilibrat şi relaxat şi oricând vorbim, doar să stabilim regulile şi să nu facem circ. Mie nu-mi place circul. Eu cred că un politician dacă face circ stârneşte conflicte şi nu poate face altceva decât dezbinare. În acest caz să rămână acasă. Eu nu sunt convins că românii vor circ şi cel care face circ va avea şi succes", a spus Kelemen Hunor.

În susţinerea afirmaţiilor sale, el l-a dat ca exemplu pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, propus de PNL pentru funcţia de premier.

"De ce l-au acceptat pe Iohannis? Şi din dorinţa de a face ordine în ţară. Au văzut că a reuşit în Sibiu şi au spus că, dacă Boc nu a reuşit, hai să vină neamţul că nu face niciun rău românilor şi României. Niciun politician responsabil nu va face rău României", a declarat Kelemen Hunor.

Candidatul UDMR a participat, sâmbătă, la serbări tradiţionale ale comunităţii maghiarilor din judeţ, iar duminică la o slujbă la Biserica Reformată din Bistriţa unde s-a întâlnit şi cu electoratul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici