Kelemen Hunor despre un acord Ponta-Iohannis: Cred că e un pic forţată această idee

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că o înţelegere între Ponta şi Iohannis, în urma unei eventuale demisii a premierului, este o idee un "pic forţată" şi neconstituţională, el adăugând că este puţin probabil ca Ponta să-şi ducă la capăt mandatul, având în vedere acuzaţiile de corupţie.

500 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor despre un acord Ponta-Iohannis: Cred că e un pic forţată această idee

Hunor despre un acord Ponta-Iohannis: Cred că e un pic forţată această idee (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"În acest moment premierul Victor Ponta şi coaliţia au majoritate, nu există probleme în ceea ce priveşte susţinerea parlamentară, cel puţin la acestă oră. În 2015, nimeni din această coaliţie care funcţionează nu a spus că vrea să se retragă. În ceea ce priveşte o înţelegere, eu cred că e un pic forţată această idee. Eu nu cred că cineva va face o astfel de înţelegere nici cu premierul, nici cu altcineva, pentru că asta ar însemna să faci înţelegeri peste Constituţie", a declarat Hunor la RFI.

"Dacă premierul îşi dă demisia, sigur, mingea va ajunge în curtea preşedintelui Iohannis şi el este responsabil, conform Constituţiei, să propună un premier, să vină, eventual, în coaliţie cu o propunere care nu îl obligă pe preşedintele Iohannis să propună persoana respectivă, dar aici o înţelegere, mai ales o înţelegere scrisă, nu cred că este posibilă, dar este o idee", a mai spus preşedintle UDMR.

Întrebat dacă Victor Ponta îşi va da demisia din fruntea guvernului, Hunor a spus că "indiferent ce credem despre acuzaţiile împotriva premierului Victor Ponta, indiferent dacă aceste acuzaţii sunt fondate sau nu sunt fondate, un lucru este clar, e puţin probabil ca mandatul cu acest bagaj pe spate să fie dus până la bun sfârşit (...). Eu nu îmi dau seama dacă îşi va da demisia dacă va pierde sprijinul partidului. Probabil că da."

Hunor este de părere că rămânerea lui Victor Ponta la conducerea guvernului are efecte negative asupra imaginii României, dar a amintit că România a înregistrat creştere econmică.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, într-o emisiune tv, că şi-ar da demisia de la şefia Guvernului dacă următorul premier ar fi tot din coaliţie şi dacă ar exista în prealabil un acord scris în acest sens, semnat cu preşedintele Klaus Iohannis, el menţionând totodată că vrea să-şi ducă mandatul la bun sfârşit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici