Kelemen Hunor: Gold Corporation că vrea să-l scoată din politică pe ministrul Mediului

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a acuzat compania Gold Corporation că urmăreşte îndepărtarea din politică a ministrului Mediului, Korodi Attila, prin intenţia de a-l acţiona pe acesta în judecată.

1 afișare
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Gold Corporation că vrea să-l scoată din politică pe ministrul Mediului

Kelemen Hunor: Gold Corporation că vrea să-l scoată din politică pe ministrul Mediului

Kelemen a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ministrul Korodi are tot sprijinul politic al UDMR în cazul exploatării aurifere de la Roşia Montană.

"Noi credem că este o acţiune absolut hilară din partea Gold Corporation, pentru că ministrul Korodi nu a făcut altceva decât ce ar face orice politician responsabil. A ţinut cont de nişte valori care trebuie respectate de oricine care vrea să investească într-o ţară europeană", a afirmat Kelemen.

El consideră că Gold Corporation nu şi-ar fi permis într-o altă ţară să dea în judecată ministrul Mediului, şi nu instituţia.

"Acţiunea Gold vizează nu numai un ministru performant, ci putem bănui că cineva urmăreşte scoaterea sa de pe orbită. Dacă e dat în judecată în nume propriu, o decizie a Justiţiei poate să fie una nefavorabilă", a explicat preşedintele executiv al UDMR.

El a precizat că nu poate să fie liniştit când un ministru al actualului Guvern este dat în judecată.

"Avem experienţă în ultimii trei ani. Când un ministru este dat în judecată urmează şi altceva. Sper că nu este cazul, dar trebuie să fiu suspicios. Experienţa ne arată că atunci când un ministru este dat în judecată, trebuie să fim precauţi", a spus liderul UDMR.

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a dat în judecată Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), dar şi pe ministrul Korodi şi pe secretarul de stat Silviu Stoica în nume personal, compania fiind nemulţumită de decizia instituţiei de întrerupere a procedurii de autorizare a proiectului său minier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici