Kelemen Hunor: "Sevil Shhaideh, o propunere interesantă de premier" / Trebuie să învăţ şi eu să pronunţ numele

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri, că Sevil Shhaideh este o propunere premier "interesantă" de premier, afirmând că aceasta este" un om capabil" şi că în cursul zilei va relua discuţiile cu Liviu Dragnea privind colaborarea parlamentară cu PSD.

1953 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: "Sevil Shhaideh, o propunere interesantă de premier" / Trebuie să învăţ şi eu să pronunţ numele

Kelemen Hunor: "Sevil Shhaideh, o propunere interesantă de premier"

UPDATE 15:10 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după ce a semnat acordul de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE, că Sevil Shhaideh reprezintă o propunere de premier care va fi susţinută de către UDMR inclusiv la consultările cu Klaus Iohannis.

''Propunerea domnului Dragnea, din punctul nostru de vedere, este o propunere care poate fi susţinută. Doamna Sevil Shhaidelh – dacă am spus bine, mă rog, trebuie să învăţ şi eu să pronunţ numele premierului propus, nu are un background care ne pună în dificulatate'', a precizat Kelemen.

Liderul UDMR a mai spus că Uniunea nu va avansa la consultările cu şeful statului o propunere de premier, dar că o va susţine pe Sevil Shhaideh.

''Nu vom avem nicio propunere, dar o vom susţine pe doamna premier, şi Guvernul. Dar nu vom avea o propunere pentru că nu facem parte din Guvern, nu suntem în coaliţia de guvernare'', a subliniat el.

''Noi nu a avut o discuţie cu ea, dar o cunoaştem, a fost la ministerul Dezvoltării când guvernam împreună, o ştim ca un om onest, deschis şi corect'', a reiterat Kelemen Hunor.

"Este o propunere interesantă. Mai mult nu pot să spun. Doamna Sevil Shhaideh a condus o perioadă Ministerul Dezvoltării sau era oricum secretar de stat şi cunoaşte foarte bine administraţia şi nu avem elemente ca să spunem că nu ar fi un om capabil pentru această funcţie", a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor.

Klemen Hunor a afirmat că Sevil Shhaideh nu are un trecut politic care "să pună pe gânduri" UDMR.

"Din acest punct de vedere este OK, pentru că nu are un background care pe noi să ne pună pe gânduri. Era o problemă dacă venea cineva cu un background politic mai puţin confortabil pentru noi. În cazul ei, nu este vorba despre aşa ceva", a mai spus Kelemen Hunor, în contextul în care a declarat că semnarea protocolului de colaborare cu PSD depinde şi de numele premierului.

Keleme Hunor a spus că în cursul zilei va relua dialogul cu Liviu Dragnea pe tema colaborării parlamentare cu PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici