Liderul UDMR Kelemen Hunor şi premierul Ungariei, Viktor Orban, s-au întâlnit sâmbătă la Budapesta

  • Kelemen Hunor s-a aflat sâmbătă la Budapesta.
  • Liderul UDMR s-a întâlnit cu premierul Viktor Orban.
  • Cei doi au discutat despre participarea formaţiunii maghiare în guvernul de coaliţie anunţat vineri.
4126 afișări
Imaginea articolului Liderul UDMR Kelemen Hunor şi premierul Ungariei, Viktor Orban, s-au întâlnit sâmbătă la Budapesta

Liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor şi Viktor Orban, s-au întâlnit sâmbătă la Budapesta, a anunţat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului Ungariei, potrivit MTI.

În cadrul întâlnirii, cei doi politicieni au abordat problema participării formaţiunii maghiare în guvernul de coaliţie anunţat vineri seară. 

Acordul pentru o coaliţie de guvernare a fost anunţat vineri seara, după negocieri extinse. Guvernul va avea doi vicepremieri şi 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanţi ai PNL, 6 ai USR PLUS şi 3 ai UDMR.

„Vineri seara am reușit să cădem de acord asupra coaliției de guvernare de centru-dreapta. Interesul țării și totodată al nostru este ca România să aibă un guvern și un parlament stabil. După opt ani de instabilitate e timpul să ne apucăm de treabă! Guvernul va avea 18 ministere și doi vicepremieri. Dintre acestea UDMR va avea un vicepremier și își va asuma trei portofolii: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv Ministerul Tineretului și Sportului”, a anunţat Hunor vineri seara, pe Facebook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici